Focar de coronavirus la Braila. O fabrica de confectii a fost inchisa temporar

,

O fabrică de confecţii din Brăila, cu 476 de angajaţi, a fost închisă temporar, după ce 42 de salariaţi s-au infectat cu COVID-19.


In articol:

Fabrica de confectii a fost inchisa temporar

În urma confirmării celor 42 de bolnavi, epidemiologii au decis să trimită în izolare la domiciliu 343 de muncitori. În consecinţă, activitatea fabricii de confecţii a fost suspendată, a anunţat prefectul de Brăila, Cătălin Boboc.

În judeţul Brăila, un operator economic cu 476 de angajaţi a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariaţi au fost diagnosticaţi pozitiv COVID-19, iar 343 au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară (pe care o respectă pentru protecţia lor şi a celor apropiaţi). Pentru ca orice afacere contează şi orice loc de muncă trebuie apărat, am analizat împreună cu conducerea companiei măsurile ce pot fi luate pentru atenuarea impactului financiar şi social al opririi temporare a activităţii. Întrucât în acest moment, urmare a deciziei CCR, nu este cert dacă salariaţii care au primit recomandarea izolării vor primi concediu medical, iar restul salariaţilor nu beneficiază de şomaj tehnic, conform prevederilor legale în vigoare, i-am comunicat ieri doamnei ministru Violeta Alexandru această situaţie, solicitându-i sprijinul pentru soluţionarea problemei”, a precizat, joi, prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, arata news.ro.

Citeste si: Coronavirus România, 16 iulie. Un nou record negativ

Citeste si: Numarul cazurilor creste, insa romanii refuza internarea, izolarea si tratamentul. Nelu Tataru: "Suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoase"

Citeste si: Alerta de la Europol: focar de coronavirus in randul politistilor

Somajul tehnic, in sprijinul angajatorilor si angajatilor

Boboc a adăugat că a convenit cu ministrul Muncii asupra unei mdificări legislative: ”Doamna ministru a înţeles situaţia dificilă în care se găsesc atât antreprenorul căt şi salariaţii şi am convenit asupra unei propuneri de modificare a OUG nr.30/2020, ordonanţă care stabileşte măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul răspândirii SARS-CoV-2. Propunerea de modificare ce urmează a fi înaintată în cel mai scurt timp Guvernului, vizează acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic salariaţilor angajatorilor a căror activitate este întreruptă sau redusă ca urmare a apariţiei unui focar SARS-CoV-2 sau ca urmare a izolării ori carantinării personalului. Indemnizaţia se va acorda pe toată perioada în care activitatea este întreruptă sau redusă”.

În judeţul Brăila, conform raportării de miercuri, sunt 330 de bolnavi de coronavirus de la începutul pandemiei.

Citeste si: Tataru despre legea izolarii: "Cei cu simptome vor fi internati 48 de ore, apoi izolati la domiciliu"

Citeste si: Virgil Musta: "Pacinentii vin, ne anunta ca au covid si pleaca. Au aparut focare in oras"

 

Citește și:

Masca de protectie, obligatorie si afara, la plaja sau la terasa. "Nu este o gluma"

Nicușor Dan reia un proiect care a EȘUAT de 2 ori în Capitală

Ce a spus Raed Arafat despre barbatul care a murit acasa, refuzand intenarea: "Populatia nu mai intelege"

Un barbat de 45 de ani a murit acasa, dupa ce a fost confirmat cu coronavirus si a refuzat internarea

„Moldovenii” isi pregatesc pasapoartele! Primarul inaugureaza Aeroportul International Gaurenii de Jos cu o ...drona!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies