Florin Zamfirescu: o carieră de succes. La 6 ani a luat primul premiu pentru recitator

Author: Cristina Mocanu

Florin Zamfirescu este unul dintre cei mai iubiți actori din România.

Actorul Florin Zamfirescu este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori din România. A apărut în numeroase piese de teatru

și în mai multe filme.

Florin Zamfirescu copilărie și studii

Actor de teatru și film, Florin Zamfirescu s-a născut pe 12 aprilie 1949 în Călimănești jud. Vâlcea. Familia sa adora să citească, iubeau literatura și artele în general (mama sa adora poezia, tatăl era învățător și directorul Casei de cultură din Călimănești, sora sa iubea teatrul...).

Citește și: Florin Zamfirescu sare în apărarea lui George Burcea! Ce spune celebrul actor despre derapajul colegului de breaslă din mediul online

De mic copil, acesta a visat să ajungă actor așa că, la doar 6 ani a luat primul premiu de recitator, iar din acel moment a rămas atașat de scenă, făcând din meseria sa o reală pasiune. A avut parte de o copilărie săracă și a avut doar o singură jucărie, un caleidoscop. A locuit foarte mult la bunici unde își petrecea timpul cu vacile la islaz.

Potrivit acestuia, mama era capul afmiliei, fiind o femeie mai autoritară decât tatăl său.

După terminarea liceului din Călimănești, a urmat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului, clasa profesorului Constantin Mozuran, unde se remarcă prin talentul și pasiunea sa pentru actorie, de altfel este și premiat 1967 cu "Premiul Criticii, Cel mai bun actor al anului 1997" pentru interpretarea sa din teatru

Glagoliev și Fouquiller Tinville.

Florin Zamfirescu carieră

Între anii 1971 și 1973 este actor la Teatrul de Stat Tg-Mures, în 1973 se angajeaza la Teatrul Mic din București, unde interpretează roluri însemnate.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

În 1978 este remarcat de regizorul Stere Gulea și distribuit în filmul "Iarba verde de acasă", unde interpretând rolul unui tânăr proaspăt absolvent al facultății de matematică care este în situația de a alege să rămână pe lângă profesorul lui, ca asistent, acceptând anumite compromisuri, sau să devină profesor de țară, alege a doua variantă, este remarcat de publicul cinefil pentru calitatea sa interpretativă și devine foarte cunoscut și apreciat.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Având o capacitate deosebită de a ieși din propria piele, pentru a deveni personajul întrupat, rolurile în film încep să curgă: "De ce trag clopotele Mitică" (1981), Moromeții (1988), Senatorul melcilor, Orient Expres, Filantropica etc.

După Revoluție devine director adjunct Artistic la Teatrul Odeon.

Din 1996 este numit profesor Universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale“ București iar în 2000 este numit rector.

Maurice Munteanu, dezvăluiri în premiera despre accidentul pe care l-a suferit mama lui pe trecerea de pietoni:

În 2001 este membru în juriul festivalului internațional de teatru experimental de la Cairo iar din 2002 încep să curgă premiile criticii de specialitate: Membru de onoare în “Liga pentru sănătate mintală“ din România și deținătorul a două premii de excelență pentru interpretare "Ordinul Național PENTRU MERIT în grad de Cavaler și "Premiul pentru excelență în Cinematografia Română"

A fost căsătorit de trei ori, iar de aproximativ 10 ani trăiește o frumoasă poveste de iubire cu Daciana Toma.

Sursă: cinemagia.ro