Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă. Ce se întâmplă cu marele actor în aceste momente

Author: Diana Bostan

Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă

Sursa: Facebook: Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost transferat pe secția de Terapie Intensivă a Institutului Inimii din Cluj-Napoca, după ce zilele trecute a suferit o operație la genunchi.

După o intervenție chirurgicală recentă la genunchi, marele artist este acum sub atenta supraveghere a medicilor, care monitorizează evoluția stării sale de sănătate. Este important de menționat că Florin Piersic are de mai mulți ani montat și un stimulator cardiac, ceea ce impune o atenție deosebită în gestionarea oricăror intervenții medicale.

Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă

Potrivit reprezentanților spitalului, transferul lui Florin Piersic la o unitate medicală din străinătate nu este o opțiune luată în considerare în acest moment.

Aceștia sunt reticenți în a oferi detalii extinse despre starea de sănătate a actorului, preferând să respecte intimitatea acestuia și a familiei sale, notează Antena3CNN.

Citește și: Florin Piersic a ajuns pe masa de operație! În ce stare se află marele actor

Florin Piersic a fost internat vineri pentru o infecție la genunchi, iar ulterior s-a descoperit că aceasta s-a răspândit până la stimulatorul cardiac pe care îl poartă de mai mulți ani.

În funcție de evoluția sănătății sale, se poate lua în calcul transferul la o altă unitate medicală sau în străinătate, însă, în acest moment, nu se ia în considerare o astfel de decizie.

”Este într-o stare stabilă în momentul de față. Se află internat pe secția de Cardiologie din Institutul nostru, sub tratament medicamentos. Dar vreau să subliniez că familia mi-a cerut în mod expres să nu furnizez informații pentru că dorește intimitate și discreție vizavi de starea dumnealui”, a

transmis un reprezentant al spitalului, potrivit sursei menționate anterior.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Florin Piersic suferea din cauza morții surorii lui

Înainte de spectacolul de la Cluj-Napoca, bărbatul dezvăluia unul dintre cele mai dureroase evenimente din viața lui. Mai exact, acesta a vorbit despre momentul în care și-a pierdut sora, pe nume Lucica.

Deși tragicul eveniment s-a întâmplat în urmă cu mulți ani, suferința tot nu-i dă pace lui Florin Piersic.

Tânăra a murit la vârsta de doar 15 ani, înghițită de apele râului Prut după ce a încercat să-și salveze o colegă de la înec, iar actorul rememorează cu greu această tragedie, care l-a marcat considerabil.

Citește și: Florin Piersic, dezvăluiri emoționate la venerabila vârstă de 88 de ani! „Încă mă mai recunosc oamenii!” Iată care este cea mai mare bogăție a celebrului actor

„Dacă aș fi între patru ochi cu Dumnezeu, L-aș întreba un singur lucru. Lucica, sora mea, care la trei zile înainte de a împlini 15 ani s-a înecat în Prut, dorind să salveze pe colega ei de bancă care striga «Ajutor, ajutor!».

Toți au fugit de acolo, doar sora mea a rămas. Îmbrăcată, a sărit după ea. Pe acolo trecând un om, îi știu numele, a sărit în apă, prima pe care a pus mâna a fost Doina Puha, fata generalului Puha, colega de bancă a surorii mele… Când a sărit a

doua oară, după sora mea, n-a mai găsit-o… La 4 kilometri, niște pescari au găsit-o plutind.

Dragii mei, trebuie să vă spun neapărat! Cea mai mare durere a părinților mei și a mea, cu timpul, a fost pierderea Lucicăi, care era sufletul lor. Aș vrea să-L întreb pe Dumnezeu: Lucica noastră s-a întâlnit cu părinții mei acolo, în Rai?(...) Cea mai mare durere a părinților mei și a mea, cu timpul, a fost pierderea Lucicăi, care era sufletul lor”,   spunea Florin Piersic, în cadrul unui spectacol.