Fazele Lunii mai 2023: Pe ce dată avem Luna Plină și Luna Nouă

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 20 apr 2023, 16:06

Pe ce dată avem Luna Plină și Luna Nouă în mai 2023?

Sursa: PixaBay

Fazele Lunii mai 2023. Când avem Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar în luna mai?

Fazele Lunii mai 2023. Când avem  Lună Plină și Lună Nouă în mai 2023? Durata unei faze lunare complete, de la lună plină la lună plină sau de la lună nouă la lună nouă, este de aproximativ 29 de zile și 12 ore. 

Citește și: Horoscop chinezesc MAI 2023: Luna marilor surprize. Zodiile ale căror venituri vor crește

Fazele Lunii mai 2023 

Fazele Lunii  sunt diferitele forme în care apare Luna văzută de un observator de pe Pământ. Ele sunt date de poziția Lunii în raport cu dreapta Pământ-Soare. Aceasta variază datorită mișcării de revoluție a Lunii în jurul Pământului.

Perioada de repetare a fazelor Lunii este numită  Lună sinodică  și are o durată de aproximativ 29,5 zile

Cele patru faze ale Lunii sunt următoarele:

Luna Nouă Mai 2023   – când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută. Se produce la șapte zile după Ultimul Pătrar- 19 mai 

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Primul Pătrar Mai 2023  – când Luna este la o elongație (depărtare) de 90° est, față de Soare; atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreapta). Se produce la șapte zile după Lună Nouă- 27 mai 

Luna Plină Mai 2023 –  când Luna se află la 180° de Soare; vedem atunci tot discul lunar iluminat (când Luna se afla în faza de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când răsare Soarele).

Se produce la șapte zile după Primul Pătrar- 5 mai 

Ultimul Pătrar Mai 2023 –  când Luna se află la o elongație de 90° vest, față de Soare; vedem iluminată jumătatea din stânga a discului lunar. Se produce la șapte zile după Lună Plină- 12 mai 

Citește și: Fazele lunii aprilie 2023: Când vom avea Lună Plină și Lună Nouă?

Horoscop zilnic miercuri, 23 august 2023. Fecioarele vor avea noroc în lumea imobiliară

Lună Plină Mai 2023 

Luna Plină din mai 2023 va cădea în semnul Scorpionului, iar astrologii spun că poate provoca o serie de emoții intense, dar poate fi și o oportunitate pentru a face schimbări profunde în viețile noastre. 

Luna Plină din mai 2023 poate aduce la suprafață emoții puternice, precum furia, gelozia sau posesivitatea. Totuși, de asemenea, poate oferi ocazia de a elibera aceste emoții și de a face schimbări benefice în viața noastră.

Pe de altă parte, Luna plină în Scorpion poate fi, de asemenea, o perioadă de vindecare și transformare profundă. Această configurație planetară poate ajuta la eliberarea trecutului și la crearea unei baze solide pentru viitor, prin vindecarea traumelor emoționale și prin deschiderea unor noi oportunități de creștere și dezvoltare personală, potrivit semnificații.ro

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!