Farmaciile din Romania nu vor mai vinde medicamente la bucata! Iata de cand intra in vigoare noua directiva a Uniunii Europene!

Author: Daniela Iliuta

Uniunea Europeana impune reguli noi in ceea ce priveste farmaciile.

Sambata, 9 februarie, intra in vigoare o directiva europeana care le impune farmacistilor sa nu mai elibereze pacientilor medicamente la bucata, ci doar o cutie intreaga.

Noua directiva europeana are ca scop sa controleze strict sursa medicamentelor si sa le identifice repede pe cele falsificate, prin intermediul unui sistem de verificare impus de Uniunea Europeana tuturor statelor membre.

De ce boală suferă Andreea Mantea. Prezentatoare ține un regim special: „Este un subiect extrem de sensibil”

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Acest nou regulament va avea si efecte adverse in Romania, deoarece multi bolnavi fara posibilitate financiara nu isi vor mai putea cumpara doar o pastila sau doua, cum se intampla in aceste momente. Pe langa acest fapt, producatorii mici devin obligati sa investeasca enorm in noi linii de ambalare a pastilelor, astfel ca vor fi nevoiti sa mareasca preturile medicamentelor, iar cei care nu vor rezista, vor iesi de pe piata.

Producatorii de medicamente trebuie sa se conformeze acestei directive europene si trebuie sa imprime pe me­dicamente serii unice, pe langa dispozitivul de protectie, care sa previna deschiderea cutiei. Masurile de serializare si protectie a medicamentelor urmaresc sa impiedice intrarea pe piata UE a produselor contrafacute, dupa ce 400 de medicamente falsificate au fost raportate in Europa, inclusiv in Romania, in ultimii patru ani.

 

Taguri: