Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să ceară chiar în instanță falimentul Euroins și să denumească FGA ca și administrator temporal.
Citește și: Falimentul Silicon Valley Bank: Tot ce trebuie să știi despre cel mai mare crash bancar din ultimii 15 ani
Euroins a intrat oficial în faliment
Euroins este cea mai mare și cunoscută societate de asigurări RCA din România, însă aceasta este considerată și una dintre cele mai problematice, de-a lungul anilor fiind reclamată, dată în judecată și sancționată, mai mult decât alte societăți de asigurări RCA.
Societatea de asigurări Euroins este specializată în automobile deținute de persoane fizice, iar în urma unor calcule, din 100 de mașini asigurate, cinci au făcut cel puțin un accident într-un an. Ceea ce înseamnă că din cele 2,8 milioane de clienți ce aveau asigurare RCA la Euroins, 140.000
de dosare de daune au fost completate într-un an.Aproximativ un sfert de milion de oameni nu vor mai putea fi despăgubiți de Euroins, astfel aceștia vor fi nevoiți să apeleze la Fondului de Garantare a Asiguraților. Clienții Euroins pot denunța poilița de asigurare pe care o au, tot la Fondului de Garantare a Asiguraților, pentru a primi partea echivalentă cu perioada rămasă până la expirarea poliței.
Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”
Citește și: Rata anuală a inflației a crescut cu 15,5%: Legumele și fructele s-au scumpit
Cererile de despăgubire pot fi depuse
Persoanele păgubite, dar și clienții ce aveau poliță de asigurare la Euroins pot depune de astăzi cerere de despăgubire la Fondului de Garantare a Asiguraților.
Fondului de Garantare a Asiguraților plătește în limita a 500.000 de lei per dosar de daună, însă clienții ce au nevoie de despăgubiri mai mari de această sumă vor fi nevoiți să se înscrie la masa credală, după ce va fi desemnat un lichidator judiciar.
Sursa: economica.net