Euroins a intrat oficial în faliment. Cererile de despăgubire pot fi depuse

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 dec 2023, 04:00

Euroins a intrat oficial în faliment

Sursa: Unsplash

Euroins este cel mai mare asigurator RCA de pe piața românească, însă de astăzi, acesta a intrat oficial în faliment.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să ceară chiar în instanță falimentul Euroins și să denumească FGA ca și administrator temporal.

Citește și: Falimentul Silicon Valley Bank: Tot ce trebuie să știi despre cel mai mare crash bancar din ultimii 15 ani

Euroins a intrat oficial în faliment

Euroins este cea mai mare și cunoscută societate de asigurări RCA din România, însă aceasta este considerată și una dintre cele mai problematice, de-a lungul anilor fiind reclamată, dată în judecată și

sancționată, mai mult decât alte societăți de asigurări RCA. La finalul anului 2022, peste 2,8 milioane de oameni aveau în mare parte polița de asigurare RCA la Euroins, asigurarea obligatorie fiind de peste 95% în portofoliul societății. 

Societatea de asigurări Euroins este specializată în automobile deținute de persoane fizice, iar în urma unor calcule, din 100 de mașini asigurate, cinci au făcut cel puțin un accident într-un an. Ceea ce înseamnă că din cele 2,8 milioane de clienți ce aveau asigurare RCA la Euroins, 140.000

de dosare de daune au fost completate într-un an.

Aproximativ un sfert de milion de oameni nu vor mai putea fi despăgubiți de Euroins, astfel aceștia vor fi nevoiți să apeleze la Fondului de Garantare a Asiguraților. Clienții Euroins pot denunța poilița de asigurare pe care o au, tot la Fondului de Garantare a Asiguraților, pentru a primi partea echivalentă cu perioada rămasă până la expirarea poliței. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Rata anuală a inflației a crescut cu 15,5%: Legumele și fructele s-au scumpit

Cererile de despăgubire pot fi depuse

Persoanele păgubite, dar și clienții ce aveau poliță de asigurare la Euroins pot depune de astăzi cerere de despăgubire la Fondului de Garantare a Asiguraților. Plata efectivă a despăgubirilor, dar și analiza dosarelor pot începe abia după 60 de zile începând din ziua de azi, atunci când decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Polițele de asigurare pe care clienții Euroins le au expiră automat la 90 de zile după deschiderea procedurii falimentului. 

Fondului de Garantare a Asiguraților plătește în limita a 500.000 de lei per dosar de daună, însă clienții ce au nevoie de despăgubiri mai mari de această sumă vor fi nevoiți să se înscrie la masa credală, după ce va fi desemnat un lichidator judiciar.

Citește și: Prețuri mai mari la restaurant din data de 15 martie. Schimbările importante din industria HoReCa ce îi vor face pe clienți să bage mâna mai adânc în buzunar

Sursa: economica.net 

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!