Este oficial! Certificatul digital COVID devine OBLIGATORIU la locul de muncă! Unde s-a luat această deczie

,
Certificatul digital COVID
Certificatul digital COVID devine OBLIGATORIU[Sursa foto: PixaBay]

O țară din Europa a decis să impună certificatul digital COVID. Iată care este statul care a luat această decizie!


In articol:

Joi, 16 septembrie, Italia a devenit prima țară din Europa care a impus certificatul Covid pentru toți angajații. Când va intra în vigoare această măsură?

 certificatul digital COVID 
De când devine obligatoriu certificatul digital COVID [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: RESTRICȚII noi în București?! Capitala a depășit incidența de 2 cazuri de Covid la mia de locuitori

De când devine obligatoriu certificatul digital COVID 

Pentru a limita răspândirea coronavirusuli, Guvernul de la Roma a aprobat noua măsură prin care certificatele devin obligatorii pentru angajații din sectorul public, dar și din cel privat, potrivit  Euronews.

Măsura luată de autoritățile din Italia va intra în vigoare începând cu 15 octombrie și va rămâne împlementată până la sfârșitul anului 2021.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! 8 state au intrat în ZONA ROȘIE

„Certificatele verzi vor deveni obligatorii pentru toți salariații, fie că sunt din sectorul public, fie că sunt din sectorul privat. O facem pentru două motive esențiale – să facem aceste locuri de muncă sigure, și pentru ca a noastră campanie de vaccinare să fie și mai puternică”, a spus Roberto Speranza, ministrul sănătății italian.

Așadar, salariații italieni din sectorul public, dar și din cel privat, vor trebui să prezinte certificatul Covid la locu de muncă, pentru a demostra faptul că sunt vaccinați, că au trecut prin boală sau că au un test negativ recent la virus.

Bineînțeles, vor exista și persoane care nu vor fi oligate să prezinte certificatul Covid, precum pensionarii și cei neangajați.

Mai mult, vor exista și consecițe, pentru angajații care refuză să prezinte certificatul ovid.

Astfel, salariații pot fi suspendați fără plată după cinci zile, însă nu vor putea fi concediaț, iar cei nevaccinați ar putea fi amendați cu până la 1500 de euro.

Citeste si: Două localități din apropierea Bucureștiului impun din nou restricții după ce rata de infectare a depășit 2 la mia de locuitori

Senatul italian a votat în mod covârșitor pentru noua măsură – 189 au votat pentru, 32 împotrivă, iar 2 s-au abținut.

Această măsură are scopul de a convinge oamenii să se vaccineze şi de a reduce numărul de cazuri COVID, deoarece Italia a fost și este una dinte cele mai grav afectate ţări de pandemia de coronavirus.

Cu toate că acest paşaport a fost creat pentru a facilita călătoriile între statele Uniunii Europene, Italia se află printre ţările care l-a impus şi pentru accesul în spaţii precum muzee, săli de fitness sau restaurante.

În România, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis, în cadrul ședinței de joi, 16 septembrie, ca c ertificatul verde să devină obligatoriu în toate zonele unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cine este și cum arată cea mai înaltă femeie din lume. A intrat în Cartea Recordurilor cu o înălțime impresionantă

VIDEO| Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

O tânără de 33 de ani, mamă a trei copii, a murit după o cădere în gol la bungee jumping. Momentul a fost filmat și face înconjurul lumii

Cum arată fata lui Eminem, Hailie Jade Scott. Galerie FOTO

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies