Este OFICIAL: Cea mai nouă monedă care intră în circulaţie în România. Anunţul vine de la BNR

BNR vinde monede de aur în cinstea venirii Papei: BNR va lansa pe 30 mai în circuitul numismatic monede din aur şi alamă cu efigia Papei Francisc


In articol:

  BNR va lansa pe 30 mai în circuitul numismatic monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România.

  Preţurile de vânzare sunt de 8.660 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, şi 10,30 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.

  Emisiunea va cuprinde 500 de bucăţi pentru moneda din aur, 10.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru colecţionare şi 1.000.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru circulaţie.

  Aversul monedei din aur prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif - ,,BUCURESTI”, Sanctuarul marian - ,,SUMULEU CIUC”, Catedrala Sfânta Treime - ,,BLAJ”, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină - ,,IASI”, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc „ROMANIA” şi anul de emisiune „2019”, stema României şi valoarea nominală „500 LEI”.

  Aversul monedei din alamă pentru colecţionare prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif - ,,BUCURESTI”, Sanctuarul marian - ,,SUMULEU CIUC”, Catedrala Sfânta Treime - ,,BLAJ”, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină - ,,IASI”, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc „ROMANIA” şi anul de emisiune „2019”, stema României, valoarea nominală „50 BANI” şi litera „N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare.

  Citeste si: Super mulți bani pe lângă salariu! Orban a semnat documentul. Cine va primi suma uriașă - capital.ro

  Aversul monedei din alamă pentru circulaţie prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif - ,,BUCURESTI”, Sanctuarul marian - ,,SUMULEU CIUC”, Catedrala Sfânta Treime - ,,BLAJ”, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină - ,,IASI”, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc „ROMANIA” şi anul de emisiune „2019”, stema României şi valoarea nominală „50 BANI”.

  Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul şi blazonul Sanctităţii Sale Papa Francisc şi inscripţiile în arc de cerc ,,VIZITA APOSTOLICA A SANCTITATII SALE PAPA FRANCISC IN ROMANIA”, perioada vizitei ,,31 MAI-2 IUNIE”, deviza acesteia ,,SA MERGEM IMPREUNA!”.

  Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă pentru colecţionare, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

  Punerea în circulaţie a monedelor de circulaţie, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului.

  Citeste si: Vești mari pentru salariați! Ce surpriză îi așteaptă luna viitoare

  Citeste si: "Prima casa" inlocuit cu ”O casă pentru fiecare familie”? Tot ce trebuie să știi despre noul Program

  Vezi cele mai noi Stiri Kanal d

  sursa: zf.ro

   


  Clipul zilei pe KANALD.RO:
  Recomandari
  Te-ar mai putea interesa
  ` `
  Cookies