Vești mari pentru salariați! Ce surpriză îi așteaptă luna viitoare

,

La jumătatea lunii iunie, cei aproape 5 milioane de salariaţi vor avea parte de o nouă minivacanaţă de trei zile.

Acest lucru se întâmplă ca urmare a faptului că pe data de 17 iunie (luni) se sărbătoresc Rusaliile, zi liberă conform Codului Muncii.

Zilele libere care urmează în 2019 sunt:

  • 1 iunie- Ziua Copilului- sâmbătă
  • 16 iunie (duminică) — Rusalii17 iunie (luni) — Rusalii
  • 15 august — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei- sâmbătă
  • 1 decembrie — Ziua Naţională a României- duminică
  • 25 decembrie- Crăciunul
  • 26 decembrie — Crăciunul

Angajatorii

ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii.

Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirus in Romania, 31 iulie 2021. Numarul pacientilor internati la ATI este in crestere! Cum arata cel mai recent BILANT COVID-19?

Congresul SUA a dat liber la evacuarea a milioane de chiriaşi, după expirarea unui moratoriu din cauza pandemiei Covid-19

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță. Mai multe insule ar putea fi închise din cauza îmbolnăvirilor cu varianta Delta

O nouă lovitură pentru români! Dan Barna vrea restricții mai dure pentru cei nevaccinați: "Nu există un drept al omului"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies