„Este ca un vierme de care nu scapi niciodată” Boala cu care Adrian Despot se confruntă de zeci de ani. Artistul nu poate scăpa de ea, oricât ar încerca

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 iun 2023, 11:07

Încă din adolescență, viața lui Adrian Despot a luat o întorsătură neplăcută

Sursa: Captură Video

Adrian Despot suferă de o boală, de zeci de ani, fără a putea să scape de ea. În timp, artistul a învățat să o accepte, dar, totodată, este de părere că ea este responsabilă pentru unele succese profesionale de care se bucură.

Încă din adolescență, viața lui Adrian Despot a luat o întorsătură neplăcută, deoarece depresia s-a instalat. Fiind o perioadă în care cei care știau câte ceva despre acest aspect erau numărați pe degete, nu și-a putut descărca sufletul, iar faima pe care începea să o capete au agravat-o.

Adrian Despot se confruntă cu depresia încă din adolescență

Depresia a apărut în viața lui Adrian Despot încă de la începutul adolescenței, când el era în clasa a IX-a.

Lucrurile, însă, s-au agravat, după ce acesta a devenit cunoscut și simțea să fugă de valul de celebritate de care se lovea.

„Când am avut prima emisiune în 1995, de a doua zi, oamenii se uitau la mine pe stradă și eu nu eram pregătit pentru lucrul ăsta. Atunci, depresiile și angoasele mele au explodat”, spunea acesta, acum ceva vreme.

Citește și: Adrian Despot biografie: Drumul de la „Școala Vedetelor” la o carieră de succes cu trupa Vița de Vie

Singurul lui refugiu era camera sa, aflată în apartamentul părinților: „În camera aceea extrem de mică, eram eu, cu chitara, în universal meu. Nu aveam nevoie de faimă, nu aveam nevoie de bani, nu voiam să fiu artist, nu căutam toate lucrurile acestea”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Depresia, un aliat puternic în procesul creativ

Situația a fost greu de gestionat pentru artist, deoarece, la acea vreme, mai nimeni nu știa ce este depresia, dar colacul de salvare al lui a fost chiar soția lui. Chiar și așa, după atâta vreme, depresia lui nu a dispărut, dar a învățat să trăiască alături de ea și, în unele momente, crede că îi este utilă.

Nu m-am documentat legat de depresie,  pentru că, într-o oarecare măsură, sunt dependent de ea, în sensul că mă ajută efervescența ei, din punct de vedere creativ. Pe de altă parte, oricât de trecut prin depresie, de-a lungul timpului sunt și oricât de poate bun sfătuitor sunt în a scăpa de ea, realizez că depresia este ca un vierme de care nu scapi niciodată.

Sunt perioade în care intră într-o stare latent, dar, din când în când, se trezește la viață, iar, în momentul în care se trezește la viață, oricât de mult ai știi tu despre ea și ce ar trebui să faci, și cum să o eviți, și cum să o pui la somn, ea e acolo.

Citește și: Cu lacrimi in ochi si vocea tremuranda, Adi Despot vorbeste despre cosmarul pe care l-a trait la Colectiv!

Chiar azi dimineață, în timp ce mă plimbam cu cățelul, mă gândeam, dacă nu cumva, câteodată, am eu nevoie de ea și o trezesc, pentru a mă simți poate special sau poate a mă simți mai viu decât sunt în momentul respectiv”, a precizat Adrian Despot, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

 


Venirea Teodorei în ”Casa iubirii” a stârnit noi discuții aprinse între Rebecca și Antoni. În ediția de miercuri, 17 iulie, Rebecca nu s-a mai putut stăpâni și a izbucnit în lacrimi.