Eroare medicală de proporții la vaccinarea anti-COVID-19! Persoane imunizate cu doze expirate. Unde s-a întâmplat?

,
vaccinarea anti-COVID-19
Eroarea extrem de gravă la vaccinarea anti-COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea, iar autoritățile au pregătit o campanie amplă de imunizare. Însă, la vaccinarea anti-COVID-19 s-a produs o eroare extrem de gravă.


In articol:

Medicii au făcut o eroare foarte gravă care la pus în pericol viața  a aproximativ 1.000 de oameni. Aceste persoane au fost imunizați cu doze expirate.

vaccin
Imunizare cu doze expirate[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra imunității noua versiune a virusului COVID numită Delta

Imunizare cu doze expirate

În Statele Unite ale Americii, cadrele medicale au imunizat aproximativ 1000 de persoane cu doze expirate. Ce răspuns au dat autoritățile?

Eroarea extrem de gravă la vaccinarea împotriva noului coronavirus a avut loc În Statele Unite ale Americii. Sute de persoane din New York au fost vaccinate cu doze expirate de la Pfizer. Un operator al centrului de vaccinare din Times Square a anunțat 899 de pacienți de cele întâmplate, potrivit wowbiz.

Citeste si: De la 1 iulie vom avea certificat verde de vaccinare. Anunțul făcut de Florin Cîţu

Se pare că vaccinul a rămas în congelator mai mult decât era necesar, iar în momentul în care pacienții au venit să se imunizeze li s-au administrat dozele respective. Însă, autoritățile susțin că totuși nu se poate vorbi de consecințe negative în cazul persoanelor imunizate cu vaccinul expirat

Vaccinarea în România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 15 iunie a.c.,ora

17.00, este următoarea:   32.325  de persoane vaccinate. 21.911 cu Pfizer, 1.828 cu Moderna, 1.366 cu AstraZeneca și 7.220 cu Johnson&Johnson.  

De la începutul campaniei de vaccinare, din data de 27 decembrie 2020, au fost imunizate 4.580.633 de persoane, din care 4.245.251 cu schema completă. 

Citeste si: Premierul Florin Cîțu atrage atenția: „Nu am depășit încă pandemia!” Ce se va întâmpla cu măsurile de relaxare promise de la 1 iulie?

În ultimele 24 de ore, cel mai mai administrat vaccin ca primă doză a fost serul Jognson&Johnson, administrat într-o singură doză.

7.220 de persoane au ales acest ser, în timp ce vaccinul Pfizer, până acum cel mai popular, a fost administrat ca primă doză la doar 5.836 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 28 reacţii adverse- 3 de tip local şi 25 de tip general.

Citeste si: Reguli pe care toți românii trebuie să le respecte, începând de MÂINE. E oficial!

Conform CNCAV, 143 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Vaccinul Pfizer-BioNTech  se administrează din data de 27 decembrie 2020
Vaccinul Moderna  se administrează din data de 4 februarie 2021
Vaccinul AstraZeneca  se administrează din data de 15 februarie 2021
Vaccinul Johnson&Johnson  se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică, potrivit digi24.

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Documentul care va fi introdus în România începând cu data de 1 iulie. Cine trebuie să îl descarce?

'Spălaţi fructele şi legumele. Circulă un virus periculos!' - avertismentul unui medic

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Vești proaste pentru români. Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Ce se intampla cu cei NEVACCINATI

Vești bune pentru români! Accesul la analize medicale decontate va fi mai facil, din luna iunie!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies