Ernest, idignat de neimplicarea statului in problema copiilor cu autism

Ernest a fost impresionat de drama familiilor copiilor cu autism. Miercuri, 20 noiembrie, vedeta Kanal D a participat la debutul campaniei “Schimba viata unui copil cu autism!”, la centrul Asociatiei Invingem Autismul, si s-a aratat indignat de neimplicarea statului in sprijinirea acestei cauze.

Pentru ca un copil cu autism sa ajunga la scoala, terapia specializata e esentiala, dar sprijinul autoritatilor este infim in acest sens. “Te impresioneaza tot atunci cand intalnesti copii cu autism, de la drama familiilor lor pana la dragostea cu care isi duc crucea. Statul poate sa dea milioane de euro pentru o Catedrala, dar nu poate sa le ofere acestor copii sansa la terapie. Costurile pentru ajutorul specializat ajung la peste 1 000 de Euro pe luna, sume pe care parintii nu si le permit.


Terapeutii din Asociatia <> sunt tineri si se lupta cot la cot cu cei mici pentru a invinge, cu un devotament incredibil. Munca lor nu e deloc usoara! O prietena apropiata m-a sunat imediat dupa lansarea campaniei si mi-a spus ca se ofera sa lucreze voluntar cu cei din asociatie, e specializata in terapia ABA si a sensibilizat-o enorm drama acestor copii”, a spus Ernest.

Sprijina si tu campania “Schimba viitorul unui copil cu autism!
”, initiata de Kanal D si Asociatia “Invingem Autismul”, sustinuta de Europa FM si Zorky’s Planet, donand 2 euro prin SMS la 8839.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate