În ciuda eforturilor depuse de Emil Mitrache, afacerea sa a fost afectată de factori externi, iar actorul a decis ca, în cele din urmă, să vândă restaurantul, înainte de a da faliment.
Ce dezvăluiri a făcut Emil Mitrache despre afacerea lui nereușită
Restaurantul lui Americanu', situat în zona Hala Traian, a avut de suferit din cauza lucrărilor la rețeaua de utilități care au durat mai bine de șase luni, perioadă în care aprovizionarea cu apă, curent electric și gaz era adesea întreruptă.
„Clienții priveau mereu stresați pe fereastră să vadă dacă nu cumva li se fură mașinile”, mărturisea Emil Mitrache.
În ciuda investițiilor făcute, Emil Mitrache s-a confruntat cu noi provocări odată ce Centrul Vechi al Capitalei a devenit un punct principal de atracție pentru bucureșteni și turiști.
Urmăriți totul în materialul video de mai jos:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Citește și: Anunț pentru mamele din țară! Se dau 1.500 de lei de la stat. Ce familii vor beneficia de acești bani
Deși presa a relatat că restaurantul său a falimentat în 2008, Americanu' a mărturisit că a reușit să vândă afacerea înainte de colaps și să recupereze o parte din investiție: „Mi-am dat seama că se duce la vale business-ul și am reușit să îl vând. Eu nu am dat faliment”.
Cum a reușit Emil Mitrache să salveze o parte din investiție
În acest sens, Denise Rifai i-a pus invitatului său întrebarea roșie, cu numărul 20: „V-ați ars rău cu restaurantul?”.
Actorul a explicat că, deși nu a obținut câștigurile dorite, a învățat lecții valoroase despre antreprenoriat. Reflectând asupra dificultăților, el a explicat că gestionarea unui restaurant presupune mai multe resurse și o planificare strategică.
„Nu, nu consider. Consider că acest business a fost o școală și fiecare școală costă. Deci, când am vândut business-ul nu am luat cât am vrut, dar am recuperat ceva din ce investisem. Nu am fost pregătit pentru o asemenea afacere.(...) Este foarte mult de lucru. În timp, am observat că cine mai are un restaurant, de fapt, mai are și o altă afacere cu care susține restaurantul, pentru că sunt perioade și perioade, vara merge bine, iarna mai puțin și tot așa. (...)
Era chestia că eu nu mai puteam să susțin. Cheltuielile erau așa de mari, nu mai veneau clienți că era șantier tot acolo, numai noroaie, numai gropi, nu aveau unde să parcheze. Se lua curentul, apa la fel, nu mai aveam cum să spăl vasele”, a dezvăluit Emil Mitrache.