Elevii pot intra la facultate înainte a da Bacalaureatul. Politehnica București a început admiterea anticipată

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 oct 2023, 05:30

Elevii pot intra la facultate înainte a da Bacalaureatul

Sursa: Unsplash

Elevii ce își doresc să devină ingineri pot participa la admiterea anticipată a Universității Politehnica din București, înainte de a da examenul de Bacalaureat.

Elevii cu note bune, voluntariat și activități extrașcolare își pot depune dosarul pentru admiterea anticipată, chiar înainte să dea examenul de Bacalaureat.

Citește și: O notă de 10 se poate obține mai ușor decât crezi!

Elevii pot intra la facultate înainte a da Bacalaureatul

În anul 2023 Universitatea Politehnica din București va începe admiterea anticipată pe data de 1 februarie, iar elevii de liceu vor fi nevoiți să treacă de cele trei probe pentru a fi studenți înainte a da examenul

de Bacalaureat.,, Au fost foarte multe solicitări ale studenților, este un model vest-european, un model american, pentru noi este mai nou, tocmai pentru că mulți dintre studenți sunt pe foarte multe platforme internaționale, am dorit să ne raliem și noi. Admiterea din vară este destul de complicată, în sensul cu încărcătură mare emoțională, îi ajutăm dându-le mai multe șanse.“, a declarat Mihnea Costoiu, rector la Universitatea Politehnica din București, conform observatornews.ro

Citește și: Facultățile din România ce asigură salarii de mii de lei și chiar mii de euro. Se află în topurile elevilor

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Elevii ce își doresc să își asigure un loc la Politehnica București vor putea să își depună dosarul începând cu data de 1 februarie.

Din cele 15 facultăți ce pun la bătaie peste 4.000 de locuri pentru viitorii ingineri, la Automatică și Electronică, elevii trebuie să se pregătească pentru un examen scris, în timp ce la restul facultăților admiterea anticipată este realizată doar din dosarul lor ce trebuie să conțină mediile la materiile cerute în funcție din facultate, activitățile extrașcolare la care a participat elevul sau acțiunile de voluntariat la care ia parte.

La prima etapă a admiterii anticipate la Universitatea Politehnică București, elevilor li se vor cere mediile din clasa a IX-a, a X-a și a XI-a la matematică, în a doua etapă li se va cere media la o disciplină la alegere: informatică, fizică, biologie, economie. Ultima etapă este formată din două părți, 10% mediile din clasele IX -  XI, iar cealaltă parte va fi formată din diplomele pe care elevii în acest an de liceu le-au primit. 

Cu toate că elevii vor fi admiși înainte de a da examenul de Bacalaureat, doar dacă vor promova acel examen vor putea fi înmatriculați și considerați studenți la Universitatea Politehnica.

Citește și: La ce facultăți poți să intri doar cu dosar în 2022. Nu e nevoie să dai examen de admitere

Sursa: upb.ro