Economia României se închide?! Florin Cîțu a făcut anunțul

,
Florin Citu
Florin Cîțu, ministrul Economiei[Sursa foto: Radu Badoiu / Guvernul României]

Ministrul Economiei, Florin Cîțu, a lămurit problema economiei României.


In articol:

Florin Cîțu a dat asigurări că economia României nu se va închide, la fel ca în perioada stării de urgență, ministrul susținând că situația economiei noastre e mai bună decât se credea.

„Nu vom mai închide economia, cum s-a întâmplat pentru două luni în primăvară. Nici atunci nu o închideam dacă găseam rezervele cu ceva în ele. Dar nu am găsit nimic. Am învăţat cum să navigăm. Este o perioadă dificilă. Trebuie să trăim cu virusul acesta. Nu putem să închidem economia. Prin reguli simple, dacă le respectăm, putem continua”, a declarat Cîţu într-un interviu la Radio Guerilla, potrivit Digi24.

Ministrul a susținut că Guvernul PNL a injectat bani în economie.

„Politica fiscală anul acesta a fost de a injecta bani în economie. Am învăţat că intr-o perioadă de criză banii trebuie să circule. Oamenii sunt precauţi în această perioadă, la achiziţii, la investiţii, şi am injectat noi bani în economie. Putem să mai injectăm lichiditate în economie”, a precizat Florin Cîțu.

Cîțu dă asigurări că taxele nu vor crește!

Florin Cîțu îi liniștește pe români și în privința creșterii taxelor. Ministrul susține că Guvernul PNL nu are în vedere noi măriri de taxe, inclusiv TVA.

„Nu o să crească TVA anul viitor, nu cresc taxele. Anul acesta am încasat mai mult la buget faţă de anul trecut, în august, în septembrie şi o să fie şi în octombrie. Reţeta noastră este să încasăm banii de la privat şi să imediat în punem înapoi în sectorul privat. Şi sectorul privat a reacţionat foarte bine. Eu vin din privat şi ştiu cum funcţionează. Sectorul privat trebuie lăsat în pace şi să i se plătească facturile la timp. Când am venit la guvern am găsit 30 de miliarde de lei neplătiţi către ei, nu se decontau concedii medicale”, a subliniat Florin Cîțu.

„Avem cea mai mică creştere a deficitului bugetar, cea mai mică creştere a datoriei publice şi printre cele mai mici scăderi economice din Europa. Datoria publică se duce spre 40% din PIB anul acesta, în creştere cu 7%. La criza din 2008 datoria a crescut cu 20%. Exporturile noastre se bazează mult pe industria auto, pe componenta industrială şi au fost afectate de criza din Europa. Vrem să fim mai flexibili în viitor, resursele să plece din sectorul afectat spre un sector care funcţionează”, a adăugat ministrul Economiei.

Citeste si: Stare de urgenţă până la sfârşitul anului? Care sunt noile restricţii impuse

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Stare de urgenţă până la sfârşitul anului? Care sunt noile restricţii impuse

Viitorul României se decide pe 6 decembrie: Cum sunt împărţite posturile de parlamentar, pe judeţe

Scandal la Pro Tv! Cine sunt cei patru finaliști la Ferma și cine va câștiga proba finală! Acuzații extrem de grave

Concedieri la stat! Instituția care rămâne fără jumătate dintre angajați!

Care este rata de abandon școlar în România anului 2021


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies