E unul dintre cei mai săraci, dar cei mai buni medici români. De ce n-a luptat niciodată Leon Dănăilă să facă bani. Neurochirurgul a făcut el însuși dezvăluirea!

,
Leon Dănăilă și Denise Rifai

Leon Dănăilă și Denise Rifai

[Sursa foto: Kanal D]

Pe Leon Dănăilă nu l-au interesat niciodată banii. Celebrul neurochirurg a vorbit la "40 de întrebări cu Denise Rifai" despre aspectul financiar.


In articol:

Neurochirurgul Leon Dănăilă a dezvăluit la "40 de întrebări cu Denise Rifai" că, pentru el, aspectul financiar nu a fost niciodată important.

"Nu, n-am luptat niciodată, din suferința bolnavului, mai ales, să fac bani.

Eu din copilărie am fost sărac.

N-am luptat niciodată să devin un om bogat. Cele mai importante lucruri pentru mine au fost rezultatele operatorii. De asta am și fost în America. Când vezi un bolnav paralizat și în 2-3 săptămâni începe să meargă e o satisfacție extraordinară.

Am cheltuit mulți bani ca să scot cărți. Ca să scot o carte de 1.000 de pagini a trebuit să îmi vând apartamentul, cu condiția să stau și eu până mor în apartamentul respectiv, într-o cameră", a spus Leon Dănăilă la "40 de întrebări cu Denise Rifai".

Leon Dănăilă și Denise Rifai

Bogăția materială nu are importanță pentru Leon Dănăilă

[Sursa foto: Kanal D]

Citeste si: Cancerul poate fi vindecat! Celebrul doctor Leon Danaila spune cum se poate scapa de aceasta boala nemiloasa

De ce n-a luptat niciodată Leon Dănăilă să facă bani

Cu circa 40.000 de operații la activ, neurochirurgul Leon Dănăilă nu a acumulat prea mulți bani în carieră.

Leon Dănăilă a fost și parlamentar, senator, el chiar deschizând la alegerile din decembrie 2016 lista PNL la Senat.

”Am economii de 130.000 de lei, casa am vândut-o, pământ nu am. Casa e vândută, vă arăt documentul, a trebuit să public o carte, are 1.000 de pagini, e scrisă în engleză, se vinde în toată lumea”, declara medicul Leon Dănăilă, după ce a fost fotografiat circulând cu metroul.

Chiar dacă nu e un medic bogat, veniturile lui Leon Dănăilă din perioada în care era senator nu erau deloc unele de neglijat.

În declarația de avere completată în 2019, când era senator, Leon Dănăilă nota venituri de 453.321 de lei, cu peste 180.000 de lei în plus față de anul 2018. Principalele două surse de venit suplimentar pentru Leon Dănăilă au fost majorarea salariilor medicilor (de la 54.000 de lei în 2016 la 223.000 de lei în 2018), dar și creșterea indemnizației de senator (de la 87.324 de lei în 2017, la 120.036 de lei în 2018).

Leon Dănăilă a spus la" 40 de întrebări cu Denise Rifai" că medicii români nu pleacă din țară doar pentru salarii, ci și pentru că spitalele sunt vechi și dotate slab față de Occident.

Citeste si: Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Lucrăm mână-n mână cu Dumnezeu”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Sfinții Constantin și Elena, sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Ce nu ai voie să faci sâmbătă, 21 mai 2022

Alegeri în Australia: Laburiştii, favoriţi pentru a reveni la putere

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Părinții români care au plecat cu copilul în Germania în timpul anului școlar riscă o amendă de 5.000 de lei. Ce prevede legea în România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies