E terifiant! Cel mai mare vas portcontainer din lume: „Gigantul mărilor”  are o capacitate de 24.300 de containere și o lungime de 400 de metri

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 19 apr 2024, 09:05

MSC Irina este considerat cel mai mare vas portcontainer din lume

Sursa: facebook.com

MSC Irina este considerat cel mai mare vas portcontainer din lume, la ora actuală, acesta având nu mai puțin de 400 de metri.

Cu o capacitate impresionantă de peste 24.300 de containere standard de 20 de picioare și o lungime de aproape 400 de metri, MSC Irina a intrat în serviciu în 2023, marcând o nouă eră în industria transportului maritim. Acest gigant al mărilor reprezintă o realizare tehnică remarcabilă și aduce cu sine promisiunea unei eficiențe sporite și a unei sustenabilități îmbunătățite în domeniul navalelor portcontainer.

MSC Irina cel mai mare vas portcontainer din lume

MSC Irina, numit și „gigantul mărilor”, a intrat oficial în serviciu, marcând o etapă semnificativă în industria maritimă mondială. Construit în 2023 și lansat în același an, acest vas impresionant ridică standardele în ceea ce privește dimensiunea și capacitatea în transportul de containere.

Să explorăm mai în detaliu acest colos al mărilor și impactul său în lumea transportului maritim.

MSC Irina, construit sub pavilionul Liberiei, este primul dintre cele șase vase programate să fie construite de către Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Group din China.

Cu o capacitate de peste 24.300 de containere standard de 20 de picioare, dispuse pe 26 de niveluri, MSC Irina poate transporta o cantitate enormă de mărfuri în fiecare călătorie, conform shiphub.co. Mai mult decât atât, acest vas se remarcă și prin eforturile sale de a reduce emisiile de carbon, fiind proiectat să emită între 3 și 4% mai puțin decât navele similare. Această inițiativă evidențiază angajamentul MSC pentru protecția mediului și sustenabilitatea în domeniul transportului maritim.

Procesul de construcție al MSC Irina a fost unul complex și intens. Lucrările au început în noiembrie 2021, iar vasul a fost lansat pe apă pentru prima dată în august 2022. Ulterior, au urmat teste pe mare și lucrări finale la Șantierul Naval Zhejiang Zhoushan, pregătindu-l pentru livrare în martie 2023. Odată intrat în serviciu, MSC Irina a început să-și desfășoare operațiunile pe unele dintre cele mai importante rute maritime din lume.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Titanicul ar putea fi reconstruit de la zero: Miliardarul Clive Palmer vrea să reconstruiască vasul și să meargă pe urma luxosului vapor care s-a scufundat în urmă cu 112 ani

Impactul în Industria Maritimă

Cu dimensiunile și capacitatea sa uriașe, MSC Irina aduce o schimbare semnificativă în peisajul transportului maritim globa l.

Capacitatea sa de a transporta o cantitate atât de mare de mărfuri consolidează poziția MSC (Mediterranean Shipping Company S.A.) ca lider mondial în transportul de containere. Compania, cu sediul în Geneva, Elveția, operează în peste 155 de țări și pe peste 260 de rute comerciale, având o flotă de 730 de nave și o capacitate anuală de transport de 23 de milioane de TEU.

Prin intrarea în serviciu a MSC Irina, compania își consolidează poziția în domeniul transportului maritim și demonstrează angajamentul său față de inovație, eficiență și sustenabilitate.

Acest vas nu doar că reprezintă un punct de referință în materie de tehnologie și inginerie navală, dar și un pas important către un viitor mai verde și mai sustenabil pentru industria maritimă.

Citește și: Dezastru la Baltimore. Un pod lung de 2,5 kilometri s-a prăbușit după ce o navă s-a izbit violent de acesta. Zeci de persoane sunt căutate în apele râului

Astfel, MSC Irina marchează o nouă eră în domeniul transportului maritim, aducând cu sine nu doar dimensiuni impresionante, ci și un angajament puternic față de protejarea mediului și inovarea în industrie. Odată cu intrarea sa în serviciu, acest vas continuă să influențeze și să modeleze viitorul transportului maritim pe plan global.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!