E oficial: romanii pot lua lumina de Paste! Cum se va putea face acest lucru: anuntul autoritatilor

Author: B.M.
lumina de Paste

Lumina de Paste: autoritatile au facut precizari legate de felul in care romanii vor putea lua lumina de Paste in acest an.

In acest an slujbele de Inviere se vor desfasura fara credinciosi, cu bisericile inchise, dupa ce una dintre ordonantele militare a interzis prezenta publicului la ceremoniile religioase.

Cu toate acestea credinciosii vor putea lua lumina de Paste, insa numai in anumite conditii.

Citeste si: Declaratie pe proprie raspundere: Se poate sau nu semna pe telefon sau calculator? Noi precizari de la autoritati

Lumina de Paste: cum se poate lua lumina de Inviere daca stai la casa

Potrivit autoritatilor, in noaptea de Inviere cei care stau la casa pot iesi in afara curtii, in proximitatea casei, dupa ora 22:00, pentru a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Română colaborează în acest an.

De asemenea, se poate ramane in proximitatea casei pentru a asculta slujba de inviere, insa este strict interzisa deplasarea spre biserica.

De asemenea, este interzisa formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane.

Citeste si: Ordonanta Militara 9! Marcel Vela anunta restrictii drastice incepand din aceasta saptamana

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Lumina de Paste: cum se poate lua lumina de Inviere daca stai la bloc

Autoritatile fac precizari si pentru cei care stau la bloc.

Acestia pot iesi in fata blocului pentru a primi lumina adusa de voluntarii Bisericii Ortodoxe Romane.

Este esential insa sa se pastreze regulile distantarii sociale, sa nu se aglomereze casa scarii si sa nu se formeze grupuri mai mari de 3 persoane.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să emită astăzi decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile

Lumina de Paste: se poate asculta slujba de pe strada, din fata bisericii sau din masina?

Autoritatile precizeaza ca ascultarea slujbei nu reprezinta un motiv legal in contextul actual care sa permita parasirea domiciliului.

In consecinta, este strict interzisa ascultarea slujbei de Inviere in afara locuintei, de pe strada. De asemenea, este interzisa ascultarea slujbei din masina proprie, fara a se lua contact cu exteriorul.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce sunt obligate femeile să facă Luni

Lumina de Paste: recomandarile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Romane

Biserica Ortodoxa Romana recomanda in mod oficial ca, in acest an, slujbele de Paste sa fie oficiate doar de slujitorii bisericeşti, fără participarea credincioşilor mireni.

Spovedania si impartasirea credinciosilor se vor savarsi numai la domiciliu, preotii fiind obligati sa utilizeze incaltaminte de unica folosinta si masti.

De asemenea, in acest an Pastele va fi distribuit credinciosilor in zilele de vinerea si sambata mare, in locuri special amenajate in afara lacasurilor de cult sau la domiciliu, pentru credinciosii bolnvai sau varstnici. Mai multe detalii aici.

 


În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.