Ordonanta Militara 9! Marcel Vela anunta restrictii drastice incepand din aceasta saptamana

Ministrul Afacerilor Interne a transmis că unele ”lucruri” trebuie reglate, în continuare, evoluția crizei coronavirusului din România impunând o nouă ordonanță militară.


In articol:

Va fi cea de-a noua emisă de la decretarea stării de urgență de către președintele României, iar Marcel Vela a oferit și explicațiile necesare.

Citeste si: Cât de mare este riscul de a lua coronavirus când mergem la cumpărături. Un cercetător german a făcut dezvăluirea!

Noua ordonanță militară va stabili măsuri în ceea ce privește ”restricțiile navigatorii”, cei care duc marfă într-o țară aflată în amonte, pe Dunăre, intrând în aceeași ”categorie de excepție” ca și șoferii de camioane.

Ordonanta Militara 9!

„În noua ordonanţă ar trebui să reglăm unele lucruri cu privire la posibilitatea de a ieşi din aceste restricţii navigatorii, de exemplu cei care atunci când se duc cu marfă, cu şlepul, cu nava într-o ţară în amonte pe Dunăre, ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul că ar fi contaminaţi într-o ţară într-o zonă roşie. În această situaţie cred că, şi am discutat cu colegii, ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţie ca şi şoferii de camioane”, spune Marcel Vela.

Citeste si: Vremea se schimbă radical la început de săptămână. Ploi, lapoviță și ninsori în mai multe zone ale țării

Citeste si: BOMBA SERII! Tătaru a spus-o direct: Ei sunt printre cei mai expuși la infectare! - capital.ro

Ordonanța militară nr. 9 va stabili și reguli clare referitoare la muncitorii agricoli care lucrează de o parte sau de alta a graniței cu Bulgaria, asemănătoare celor care există la granița cu Ungaria, în aceeași speță. Marcel Vela a oferit, din acest punct de vedere, și un exemplu concret, pentru ca viitoarele măsuri să fie înțelese cât mai bine, mesajul final fiind acela că activitățile agricole vor fi permise.

”În același timp, trebuie să oferim posibilitatea muncitorilor agricoli de pe o parte sau alta a graniței de sud cu Bulgaria, să poată avea aceleași posibilități și excepții ca cei de pe granița de vest, acolo unde și cetățenii români și cei maghiari pot trece dintr-o parte în altă să facă lucrări agricole sau alte activități economice.

Citeste si: Raed Arafat, vesti bune pentru romani! Ce se intampla din luna MAI: ''NU poti sa stai acasa luni de zile!''

În ordonanţă este prevăzută posibilitatea de a merge să îţi lucrezi pământul. Intenţionat nu am pus distanţa, pentru că poate locui cineva în oraş şi să aibă terenul la 50 de kilometri, la 30 de kilometri, nu puteam impune distanţa riguroasă de 2 kilometri, 30 sau 100, pentru că poate sunt proprietari în Bucureşti care au terenul agricol la 200 kilometri distanţă.

Aşadar, activitatea în agricultură, munca în grădină, în loturile de teren, în tot ce ţine de o plantaţie pomicolă sau exploataţie agricolă, toate acestea sunt permise”, a mai declarat Marcel Vela.

Citeste si: Cum arata vila in care vor dormi o noapte Faimosii si Razboinicii? Imagini incredibile din interior!

Citeste si: În România nu se moare doar de COVID-19! 6 cazuri de decese provocate de frică și indolență!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies