Cât de mare este riscul de a lua coronavirus când mergem la cumpărături. Un cercetător german a făcut dezvăluirea!

Author: A.I.
Actualizat: 11 apr 2020, 09:48

Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, spune că noul coronavirus nu se transmite atât de uşor precum se crede.

Într-o conferință de presă, profesorul a explicat metodologia noului său studiu desfășurat în Heinsberg, „epicentrul” focarului de COVID-19 din Germania și a vorbit despre planurile posibile pe care Germania ar putea să le aplice treptat pentru a reveni la o viață „normală”, relatează digi24.ro.

În ultimele săptămâni, echipa sa a finalizat cercetări substanțiale efectuate prin sondaje și investigații în case din regiunea Heinsberg, unde au fost raportate peste 1.400

de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Heinsberg are o populație de aproximativ 250.000 de locuitori și a înregistrat 46 de decese.

Streeck spune că virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie.

Simptome flurona: Tot ce trebuie să știi despre dubla infecție cu gripă și COVID-19. ”Vorbim de o simptomatologie destul de clară”

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

„Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeți la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria”, a declarat Hendrik Streeck.

Profesorul spune că nu a găsit viruși „vii” pe suprafețe:  „Când am luat probe de pe mânerele de la ușă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator”.

 


Asiye se află în pericol de moarte atunci când este rănită în confruntarea dintre Tayfun și Omer. Vezi online live episodul 51 al serialului “Totul pentru familia mea”

Episodul 51 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.

Cookies