Cât de mare este riscul de a lua coronavirus când mergem la cumpărături. Un cercetător german a făcut dezvăluirea!

,

Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, spune că noul coronavirus nu se transmite atât de uşor precum se crede.

Într-o conferință de presă, profesorul a explicat metodologia noului său studiu desfășurat în Heinsberg, „epicentrul” focarului de COVID-19 din Germania și a vorbit despre planurile posibile pe care Germania ar putea să le aplice treptat pentru a reveni la o viață „normală”, relatează digi24.ro.

În ultimele săptămâni, echipa sa a finalizat cercetări substanțiale efectuate prin sondaje și investigații în case din regiunea Heinsberg, unde au fost raportate peste 1.400

de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Heinsberg are o populație de aproximativ 250.000 de locuitori și a înregistrat 46 de decese.

Streeck spune că virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie.

„Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeți la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria”, a declarat Hendrik Streeck.

Profesorul spune că nu a găsit viruși „vii” pe suprafețe:  „Când am luat probe de pe mânerele de la ușă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator”.

 

Citește-ne pe
Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE: Tratamentul profilactic pentru coronavirus recomandat pentru copii

Cseke Attila: De luni va trebui certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice/ Evenimentele private, complet interzise

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

EXCLUSIV AVANTAJE: Care este diferența dintre gripă și coronavirus la nivelul simptomelor?

Ministrul Educatiei a facut anuntul! Ce se intampla cu bacalaureatul si evaluarea nationala

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies