E OFICIAL! Parlamentul a votat creșterea pensiilor cu 40%! Și salariile profesorilor vor crește

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 31 ian 2021, 15:50
Decizia luată de Parlament referitor la creșterea pensiilor
Sursa: Captură KANAL D

Amendamentul susținut de PSD la legea rectificării bugetare a fost adoptat în Parlament. Pensiile vor crește cu 40%, iar profesorii vor primi mai mulți bani.

După votul de marți din Parlament s-a luat decizia ca pensiile să crească cu 40%, măsură propusă de reprezentații PSD. Cum au reacționat liberalii?

Ce decizie a fost luată în ședința de astăzi a Parlamentului? 

În ședința de astăzi, plenul Parlamentului a luat decizia de a adopta proiectele referitoare la rectificarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020. Mai exact, PSD a propus acordarea de bani în plus pentru pensionari și profesori, iar proiectul a fost votat. 

Astfel, rectificarea bugetară propusă de PSD a fost adoptată cu 242 de voturi pentru, 147 de voturi împotrivă și 18 abțineri, proiectul fiind susținut și de reprezentanții PSD, ALDE, Pro România și UDMR. 

Citeste si: Toti pensionarii cu pensia mai mica de 2000 de lei trebuie sa afle asta! Mii de pensionari sunt vizati!

Rectificarea bugetară în forma propusă de PSD presupune ca pensiile să crească cu 40%, salariile profesorilor să fie mărite, iar autoritățile locale să primească sume mai mari de bani în perioada următoare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Deși măsura a fost votată în plenul Parlamentului, liberalii nu au fost de acord cu ea, astfel că vor contesta legea la Curtea Constituțională.

Mai mult decât atât, Florin Cîţu, ministrul Finanțelor, a criticat dur votul de astăzi, precizând că măsurile propuse nu vor face altceva decât să afecteze și mai mult economia țării. 

“Ceea ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României este un act de agresiune la stabilitatea economiei României. Toată lumea se uită astăzi la noi, agenţiile de rating, Comisia Europeană, investitorii, toţi se uită şi ne judecă şi văd cum o grupare vrea să arunce ţara în aer.

Vom vota împotriva acestei rectificări bugetare şi ne vom opune şi garantăm românilor că nu vom arunca ţara în aer”, a spus Florin Cîţu, ministrul Finanțelor, potrivit stirileprotv.ro .

Citeste si: Câți bani îi aduc, de fapt, lui Dumitru Dragomir cele 3 pensii speciale pe care le încaseză de la stat lună de lună?

Mai mult decât atât, rectificarea bugetară propusă de PSD este văzută și de reprezentații USR drept un act de populism și de iresponsabilitate, având în vedere contextul economic actual. 

Citeste si: Ce pensie va încasa un primar care a avut cel puțin un mandat la primăria unui oraș important din România