Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, “Ultimul” strop de apă

,

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea ”Asta-i România!” trage un semnal de alarmă asupra unei situații ingrijorătoare, care privește tot românul: lipsa apei.


In articol:

Temperaturi record săptămâni la rând și nici urmă de ploaie au făcut ca România să trăiască cea mai secetoasă vară din ultimii 70 de ani. Kilometri întregi de ogoare arată de parcă ar fi fost incendiate; pârjolite de arșiță, culturile au aceeași culoare ruginie indiferent de zonă. 

Citeste si: Litoralul românesc, la mare preț! Tarifele din vara asta sunt mai mari că plajele proaspăt extinse, iar calitatea serviciilor pe alocuri, mai mică decât așteptările turiștilor!

“Ultimul” strop de apă

Echipa emisiunii ajunge în Giurgiu, acolo unde culturile sunt nu doar uscate de secetă, ci doborâte la pământ de fenomenele extreme. Agricultorii, disperați, spun că, pe lângă faptul că ploile au fost foarte rare anul acesta, norii au venit la pachet cu grindina sau alte fenomene care au distrus tot.

Ne aflăm în fața unei noi ere, avertizează climatologii și va trebui să ne adaptăm. De la an la an, verile sunt tot mai toride, iernile tot mai mai nevaforabile pentru culturile cu care eram obișnuiți. Aceeași situație dramatică a culturilor o regăsim și în Moldova, fapt care face ca România să ajungă în stare de calamitate din cauza secetei. Culturile de porumb și floarea soarelui sunt afectate în proporție de 80-90%, iar apa devine de la o zi la alta mai prețioasă. În lipsa ploilor, seceta usucă pământul și seacă râurile.

115 localități din vestul, sudul, și estul țării sunt afectate, și peste 50 dintre ele primesc apă potabilă cu porția, unele doar în timpul zilei. Și previziunile nu arată deloc bine pentru următorii ani. Mai bine de un sfert dintre români depind de izvoare naturale și râuri, numai că, din cauza căldurii extreme, multe ape s-au evaporat de pe hartă, sau au atins un minim istoric.

Citeste si: Povestea halucinantă a gurului Adi de la Brad, la Asta-i România! „Eu mă ocup cu spălatul creierului la om” Iată detalii uluitoare despre secta Copii Soarelui condusă de „stăpânul" de suflete în inima munților

Asociaţia Română a Apei avertizează că în următorii opt ani, întreaga populaţie se va confrunta cu o lipsă gravă a apei, iar oamenii

sunt sfătuiți să utilizeze apă cât mai chibzuit.

Nu ratați o nouă ediție ”Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Duminică, de la ora 11:30, o nouă ediție „Apel la consilier”, prezentată de Eva Pavel, la Kanal D. Ulcerul - cauze și simptome

A murit regele pop-ului israelian: Era socrul lui Quentin Tarantino

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Minivacanță de Sfânta Maria, august 2022. Câte zile libere primesc salariații cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies