Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, prea săraci pentru Crăciun

,

Crăciunul este și sărbătoarea lor, a copiilor inocenți, fără nicio vină că viața s-a arătat mult prea aspră cu ei de la vârste atât de fragede.


In articol:

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, facem o călătorie în județul Dâmbovița, la Ulmi, una dintre zonele sărace ale țării, acolo unde tot mai mulți copii nu se pot bucura de magia Crăciunului, din cauza sărăciei.

Crăciunul, sărbătoarea magică mult așteptată an de an de cei mici, scoate la suprafață, în sufletele lor, speranța, nădejdea că Moș Crăciun va ajunge și la ei pentru a le îndeplini dorințele.

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, prea săraci pentru Crăciun

Echipa “Asta-i Romanina!” ajunge în comuna Ulmi, Dâmbovița. Aici, într-o căsuța modestă, o fetiță, în vârstă de 10 ani, își mângâie tatăl grav bolnav. Nu se poate dezlipi de el pentru că îi e teamă să nu-l piardă. Mama și-a pierdut-o deja, în urmă cu 4 ani, la fel, răpusă de o boală grea. Să-și piardă și tatăl, ar fi mult prea mult pentru sufletul ei plapând și deja plin de răni adânci.

Crăciunul în acest an va fi cu totul altfel pentru Denisa. Nu-și va putea aduna familia în jurul mesei, iar sub brad, cel mai probabil, nu o vor mai aștepta cadouri multe ca altădată. Până să se îmbolnăvească tatăl ei, bărbatul muncea din greu ca ei să nu-i lipsească nimic.

Acum însă, toți banii s-au dus pe tratament. Cu toate astea, fetița nu și-a pierdut speranța și i-a scris și anul acesta lui Moș Crăciun.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, un primar de nota 10

Cea mai mare dorința a Denisei este că cineva să îi salveze tatăl care suferă de cancer esofagian.

La doar 10 ani, Denisa vorbește și se comportă ca un om mare. E sensibilă, îi place să învețe, și când va fi mare vrea să își dedice viața celor bolnavi.

Familia Denisei nu este singura care, dacă ar putea, ar amână Crăciunul anul acesta. Problemele de sănătate sau sărăcia umbresc bucuria acestei minunate sărbători în 5 din 10 case din mediul rural. Jumătate dintre familii nu își permit să cumpere un cadou copiilor de Crăciun, ne arată un studiu recent realizat de organizația Word Vision România.

Citeste si: Când sărbătorim Crăciunul în 2021 și ce tradiții și obiceiuri sunt transmise din generație în generație?

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

„Dăruiește Crăciun!”, alături de vedetele Kanal D!

Ludovic Orban, despre situația din PNL: este o devălmășie acolo, un haos general! Este o zăpăceală!

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Când sărbătorim Crăciunul în 2021 și ce tradiții și obiceiuri sunt transmise din generație în generație?

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, un primar de nota 10

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies