Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, un tată și cei șase pitici

,
Asta-i România

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, un tată și cei șase <pitici>

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne oferă povestea dramatică a șase frați, din Teleorman, crescuți doar de tată.

Pentru aceștia mamă este cea care i-a adus pe lume, dar și aceea care i-a părăsit, în urmă cu cinci ani, ea nemaivrând să știe de ei. De atunci, copii sunt crescuți numai de tatăl lor.

Într-un sat din inima Teleormanului, într-o casă sărăcăcioasă, așa își trăiesc copilăria amară șase frați, alături de tatăl lor. Copiii au între 5 și 18 ani și împart același destin nemilos împreună cu părintele patern, Iulian Duică, singurul care are grijă de ei.

Cu toții trăiesc cu numai 800 de lei, pensia tatălui.

Citeste si: România, lovită de noi scumpiri în pragul sărbătorilor. Câți bani vor trebui să scoată românii din buzunare

Iulian Duică, nea Milică, așa cum este cunoscut în sat, are 63 de ani. Cu mâinile bătătorite de munca grea și obrazul brăzdat de lacrimi și griji, acesta se chinuie, de aproape 5 ani, singur și bolnav, să-i crească bine pe cei mici, după ce mama lor i a parasit.

Nea Milică încearcă să se descurce cum poate, însă îi este foarte greu, din cauza sărăciei în care trăiesc. În fața destinului crunt, frații au învățat că trebuie să fie uniți ca să răzbată, sunt fericiți că se au unul pe altul, și oricât de greu le este, sau oricât de mari le sunt grijile, toate le împart, și acestea par mai ușor de dus.

Tot duminică, la “Asta-i România!”, ne reîntâlnim cu Marin Scurtu, excentricul primar din Optași Măgura, jud.

Olt. De data aceasta edilul din comuna cu <turn Eiffel>, <Arc de Triumf> și pod peste gârlă, botezată <Sena>, a organizat Ziua Națională după modelul din Capitală. Sătenii au defilat pe ulițe cu un tun improvizat din ţeava unui cazan de ţuică, pus pe o dubiţă, din care au răsunat cântece patriotice. N-au lipsit nici caii și călăreții în fruntea cărora a stat mândru primarul, un personaj spumos, care de 21 de ani este la cârma Parisului de … Oltenia.

Nu ratați, duminică de la ora 14:30, o nouă ediție “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 

Citește-ne pe

Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul Fiica ambasadorului, Nare, pe culmile disperarii

ALERTĂ - Alexandru Rafila răspunde la întrebarea momentului: Vor mai fi valabile certificatele verzi după 9 luni?

Se majorează alocaţiile pentru copiii români la peste 7 milioane de lei pe lună.  Decizia va fi anunţată de Curtea de Justiţie a UE

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, pe meleaguri arădene

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, tragedii consumate sub sloganul “Siguranță și încredere”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies