Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Blocul cu cărți

Author: Lavinia Medrea

Duminică, de la ora 14:30, la Kanal D, emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ne invită să urmărim povestea lui Daniel Iancu, istoric și scriitor din Deva, care a fost reclamat de către locatarii blocului în care locuiește că ar pune în pericol de prabușire imobilul, din cauza sutelor de cărți adunate în modestul său apartament.

Prin intermediul emisiunii “ Asta-i România !” vom face cunoștință cu Daniel Iancu, un scriitor talentat, retras, care de ceva vreme are parte de o situație neobișnuită.  

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Blocul cu cărți

Daniel Iancu, care scrie de la 12 ani, trăiește într-o lume a cuvântului așternut pe hârtie. Pe acest om nu-l interesează nici hainele, nici luxul de acasă și nici mașinile.

Fiecare ban l-a investit în biblioteca imensă care îi ocupă întreg apartamentul. Bărbatul are atât de multe cărți încât s-a extins și pe palierul etajului cu o minibibliotecă.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Departe de orice speranță

Speriați, unii dintre vecinii acestuia s-au grăbit să meargă la asociația de proprietari și să-l  reclame, invocând faptul că blocul se poate prăbuși sau că imobilul poate să ia foc cu ușurință, de la atâtea cărți depozitate de scriitor.

 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Duminică, la “Asta-i România!”- povestea uluitoare a Mariei, o viață de muncă și credință

Tot duminică, la “Asta-i România!”, călătorim la Cluj pentru a afla povestea lui badea Vasile, un bătrân care își cântă viața în doine și care se numără printre ultimii rapsozi ai Transilvaniei.

Considerat un adevărat tezaur uman viu, deoarece încă mai ține în viață o tradiție autentică, badea Vasile farmecă și prin multitudinea de povești pe care le știe.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție “Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!