Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, urși după gratii, oameni după… bani!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 apr 2021, 14:45
asta-i romania Foto(4)
Nu ratati o ancheta cutremuratoare, marca Asta-i Romania, duminica, 4 aprilie 2021, de la 14:30, la Kanal D!
Sursa: Captură KANAL D

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne prezintă povestea cutremurătoare a doi urși condamnați la chin care pare fără sfârșit.

Totul se întâmplă lângă Arad, locul unde, de 30 de ani, un bărbat înmulțește urșii că să-i vândă apoi pe mii de euro, în țară sau în străinătate. Ani la rând au cautat autoritatile responsabile dovezi din care să reiasă că animalele ținute în cuști minuscule sunt chinuite, însă fără rezultat.

Urmariti o ancheta marca Asta-i Romania, duminica, 4 aprilie 2021, de la 14:30, la Kanal D!

Echipa “Asta-i România!” merge să afle și să ne prezinte întreaga poveste în comuna Fîntînele, județul Arad. Aici, la marginea satului, la distanță mică de casele oamenilor, un bărbat are propria lui o crescătorie ilegală de urși, și nu de ieri de azi, ci de 30 ani! Totul a început în anul 1992 atunci când băprbatul a cumpărat un mascul și o femelă de la grădina zoologică din Brașov.

Urșii au fost împerecheați în captivitate, iar puii lor, născuți ulterior, ar fi fost vânduți pe mii de euro. Astăzi, în cușca suprapusă, bine ascunsă de vegetație, trăiesc doi urși, puiul și mama, o femela care are 30 de ani de viață și tot atâția de captivitate.

“Ursul care are 30 de ani, a trăit acolo (în cușcă – n.r.) toată viața lui; nu a văzut un pom, un fir de iarbă.

Nu a văzut absolut nimic. Sus stă masculul, jos femela. Când vrea să-i împerecheze îi pune împreună, și după aceea vinde puii, pe internet, prin prieteni, prin cunoștiințe. (…) Cuștile astea… dacă au 4-5 metri pătrați e mult. (…) Un urs, conform directivelor europene are nevoie 500 de metri, până la 700 de metri pătrați. (…) Nimeni nu vrea să ia poziție și să confiște acești urși și să-i ducă într-un sanctuar”,  spune
Cristina Lapis, președintele Asociației “Milioane de prieteni”.

Cazul de la Arad este deja cunoscut în țară, dar și în afară, după ce o echipă de jurnaliști francezi a venit și negociat cumpărarea unui pui de urs pe 6 000 de Euro.

Nu ratați o ediție inedită “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Iarna sărăciei noastre! Românii se împart, în prezent, în 3 categorii - cei care nu au căldură, cei care primesc căldură, dar închid caloriferele de teamă facturilor și cei care nu au nici bani și nici căldură!

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, “Stăpânii” sclavilor de la Berevoești, tot mai aproape de libertate, în vreme ce victimele lor se sting, puțin câte puțin, în fiecare zi

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, au dat Olanda pe România!

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies