Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, “Stăpânii” sclavilor de la Berevoești, tot mai aproape de libertate, în vreme ce victimele lor se sting, puțin câte puțin, în fiecare zi

,

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” readuce în atenția telespectatorilor cel mai șocant caz de sclavie moderna, cel care a îngrozit nu doar România, ci întreaga Europa; cazul Berevoesti, din jud. Argeș.

În această ediție a emisiunii vom afla și ce s-a întâmplat cu frații Bratu, cei pe care echipa “Asta-i România!” îi descoperea, în urmă cu 4 ani, în curtea casei lor părintești. Tinerii, care tocmai fuseseră eliberați din lagărul “stăpânilor”, din curtea în care intraseră de bună voie, având promisiunea că vor lucra că șoferi, nu și-au imaginat că  totul va deveni un calvar greu de imaginat.

Astfel, frații Bratu, alături de alți zeci de tineri și copii au fost ținuți prizonieri în lanțuri ani la rând și puși să muncească până la epuizare,

înfometați și abuzați de către “stăpânii” lor.

           Anii de tortură și chin i-au marcat definitiv. Și mai grav este faptul că “stăpânii”, membri a șase clanuri de romi, cei care își făcuseră lagăr în propriile curți, și care au distrus zeci de vieți și au fost gășiți vinovați de toate ororile, se pregătesc să redevină oameni liberi, în vreme ce victimele lor se sting, puțin câte puțin, în fiecare zi.

Îi revedem, duminică, pe frații Bratu, aflați acum într-un Centru de Asistență Socială. Starea acestora se depreciază și tot ce știu tinerii este faptul că se au unul pe altul și că  trebuie să aibă grijă unul de celălalt. Tinerii au rămas, pentru totdeauna, captivi în propriul corp și abia mai pot articula două vorbe.

Cazul Berevoești, un dosar stufos, deschis în urmă cu 5 ani, este acum aproape închis, și de atunci, 38 de persoane inculpate în acest caz au trecut, rând pe rând prin față anchetatorilor însă, dintre acestea, doar

8 se află astăzi după gratii.

Tot duminică, la “Asta-i România!” vom afla unde este situată cea mai mică școală din țară, instituție care numără numai șase elevi iar pentru ei, învățătoarea parcurge zilnic, pe jos, 14 km prin pădure, că să ajungă până la școala din munți, și să-i învețe carte pe elevii săi.

Nu ratați duminica aceasta, o ediție impresionantă “Asta-i România!”, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Tulpina sud-africană COVID poate anula efectele vaccinării cu serul Pfizer! Ce au descoperit cercetătorii din Israel

Tratamentul cu anticorpi monoclonali împotriva Covid-19 urmează să fie autorizat în SUA

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Se deschid sălile de sport? Ce decizie surprinzătoare a luat Curtea de Apel

Mellina a fost eliminată de la “Survivor România”. Votul publicului a fost decisiv și aseară, când peste 2,5 miloane de fani urmăreau bătălia între Faimoși și Războinici, dar și...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies