Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, raiul părăsit!

,

Duminica aceasta, de la ora 14:30, o nouă ediție “Asta-i Romania!” intra în casele telespectatorilor.


In articol:

Echipa emisiunii ajunge în Apuseni, în satul Poieni, un cătun situat în munți, de o frumusețe rară, dar condamnat parca să dispară.

Ce veti urmari la "Asta-i Romania", duminica, 29 august, la Kanal D!

Singuri și dornici să mai vadă un om, să-i dea binețe, să stea de vorbă, să își asculte gândurile și să-l roage pe Dumnezeu să nu îi părăsească, așa își duc traiul ultimii localnici care încă mai pot spune povestea

unui loc binecuvântat, dar în care, de o vreme încoace, oamenii nu-și prea mai găsesc rostul.

În urmă cu doar 50 de ani, peste 130 de familii harnice își duceau traiul aici în deplină armonie cu natura. Era viață și veselie, și nimeni nu se gândea că într-o zi pustiul va pune stăpânire și în aceste locuri. Fără drum, fără curent și fără o școală în sat, unii au fost forțați să plece la oraș. Cu lacrimi în ochi, unii și-au părăsit casele și pământurile moștenite din generație în generație. În urma lor au rămas doar casele îngenunchiate în fața timpului.

Oamenii s-au dus și au lașat totul – amintirile și munca lor de o viață! Numai ruinele mai spun acum povestea celor care s-au născut, au crescut și au trăit aici.  Fiecare bucată de piatră, înțepenită  în vetrele caselor, respiră o frântură de viață.

Nu ratați duminica aceasta, de la ora 14:30, un material impresionant, marca “Asta-i Romania!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”: minunile există! Oamenii fac minuni!

Citeste si: Noi sezoane ale emisiunilor „Teo Show”, „40 de întrebări cu Denise Rifai” și „Asta-i România!” încep la Kanal D!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nazli si Ali iau o decizie importanta pentru viitorul lor! Ce se intampla in aceasta seara, de la ora 20:00, in “Doctorul minune”

COVID-19 - Număr record de decese la granițele României

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

In spitalul Berhayat evenimentele neasteptate nu intarzie sa apara! Ali, tinta prejudecatilor, in aceasta seara de la ora 20:00, in “Doctorul minune”

Sambata aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, pe urmele tradiției, în Munții Stânișoarei!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies