Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, jucării pentru… datorii!

,
asta-i romania

Povestea impresionanta a unor copii din Roman, care vand jucarii pentru a strange bani pentru datoriile familiei lor

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România” ajunge la Roman, în județul Neamț, pentru a ne face părtași unei povești tulburătoare de viață a unei familii.


In articol:

Echipa emisiunii ni-i prezintă pe copiii care stau, zi de zi, pe trotuarul unei străzi din Roman, pe o pătură, înconjurați de plușuri, pentru a-și vinde jucăriile; cu bănuții câștigați, atunci când reușesc să-i primească, isi doresc sa poata plăti datoriile, facturile casei, și să aibă ce pune pe masă.

Duminica, 10 octombrie, la Asta-i Romania: Jucării pentru… datorii! 

Lumea trece pe lângă ei, nimeni n-are timp să se oprească, să-i vadă, să-i asculte. În <grabă> lor, oamenii sunt mult prea focusati pe ziua de mâine și devin <orbi> la tot ce e în jur.

Tot prin intermediul ”Asta-i România!” o cunoaștem și pe  Marina Savin, mama a doi dintre copilași, dar și a altor patru copii. Are 28 de ani și a rămas să crească singură cele șase suflete. Ea este singurul sprijin pentru cele șase destine, după ce tatăl ei și al frățiorilor a murit, iar mama i-a părăsit pentru un alt bărbat. Cu toții trăiau sub același acoperiș al unei case mari și frumoase, fără griji și lipsuri, până într-o zi când destinul i-a lovit și i-a îngenunchiat; halucinant este faptul că, în acest caz, nu vorbim despre niște copii învățați cu sărăcia de la naștere, ci despre șase copilași care au avut totul, și au pierdut totul.

În vremea când tatăl, stâlpul familei era în viață, micuților nu le lipsea nimic. Trăiau alături de el pe Coasta Franței, la Nissa și duceau o viață frumoasă, asta chiar dacă mama alesese să îi lase, și să nu mai știe de ei. În România s-au întors săraci, dar uniți și au reînceput o nouă viață într-o casă mare și goală, ce stă acum parcă să cadă.

A fost construită de banii munciți din greu în străinătate de tată pentru copiii lui. N-a apucat să îi vadă mari, că s-a stins atunci când ei aveau cea mai mare nevoie de el.

Nu ratați duminica aceasta, de la ora 14:30, o ediție impresionantă “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Celia, probleme de sănătate, în a 8-a lună de sarcină: ”Am avut o sarcină dificilă” Cum se simte artista după ce s-a infectat a doua oară cu Covid-19

Victor Ponta spune că România era independentă energetic: 'Asta era când a început România lucrului bine făcut în 2014 cu domnul Iohannis'

Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară

CONCURS. Teo și Bursucu își premiază telespectatorii!

Simina Loica și Alex Zănoagă, față în față după ce au anunțat că nu mai locuiesc împreună: ”Vede că eu am grijă de mine” De la ce a început, de fapt, scandalul dintre ei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies