Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Gialacuta, "satul – fantomă" din Munții Mehedințiului!

,

Nu ratați, duminica aceasta, o ediție impresionantă “Asta-i România!”, începând cu ora 14:30, emisiunea prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Emisiunea “Asta-i România!” ne invită să aflăm, duminica aceasta, povestea Gialacutei, satul superb din comuna Brănișca, județul Hunedoara, un loc care pare blestemat să nu ajungă picior de om pe aceste meleaguri. 

După ce a ars biserica satului toți oamenii au plecat, lăsând în urmă casele cu tot ce era în ele, cu porţi ruginite şi ferecate, cu obloane trase, fântâni secate și rufe uitate la uscat.

Un singur om mai locuiește aici, nea Loghin, și tot el ne va spune, pe îndelete, povestea satului. Singur în valea pustietății, nea Loghin este omul care trăiește precum un pustnic într-un colț de Rai. E singurul și ultimul localnic care mai poate spune povestea satului Gialacuta, așa-zisul sat-fantoma din Munții Mehedințiului.

Iar dacă la începutul secolului trecut, Gialacuta număra 300 de suflete, astăzi a mai rămas numai unul, moș Loghin, care este bătrân, și bolnav de singurătate. Vorbește greu de fel, dar faptul că aici în pustiu n-are cu cine schimba două vorbe l-a afectat și mai mult.

Nu ratați, duminica aceasta, o ediție impresionantă “Asta-i România!”, începând cu ora 14:30, emisiunea prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”- Vasile Derevlean, 21 de ani, 19 petrecuți pe patul de spital

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, părăsiți de părinți, salvați de bunica!

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i Romania!”, noi detalii despre "povestea de dragoste" dintre Simona Mărgăian și italianul Francesco Thiela!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, părăsiți de părinți, salvați de bunica!

Înalta Curte 'reînfiinţează' SIIJ după ce a fost 'desfiinţată' de Curtea de Apel Piteşti

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i Romania!”, noi detalii despre "povestea de dragoste" dintre Simona Mărgăian și italianul Francesco Thiela!

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”- „Marea relaxare” incepe … la mare!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies