Duminica aceasta, de la ora 14:30, la Asta-i România!, "epidemia de sărăcie" din satele "fantomă" ale României

,
asta-i romania
"Asta-i România!" ajunge în nordul Moldovei

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne supune atenției un subiect sensibil, care are legătură cu situația dezastruoasă în care trăiesc oamenii din satele "fantomă" ale României.


In articol:

Echipa “Asta-i România!” ajunge în nordul Moldovei, pentru a ne înfățișa un colț de Românie pe care puțini dintre noi îl cunoaștem, din Botoșani, satul Balta Roșie. Aici, timpul parcă stă în loc și nu se întâmplă niciodată nimic. Este o realitate care doare, unde peisajele și chipurile oamenilor par desprinse din ficțiunea unui roman despre zorii civilizației, acolo unde viața se duce de azi, pe mâine.

"Epidemia de sărăcie" din satele "fantomă" ale României

Balta Roșie, unul dintre cele mai sărace sate ale Botoșaniului, unul dintre locurile țării, care nici nu apar pe hartă, și unde localnicii, de ani buni, trăiesc o viață foarte grea. Sunt atât de săraci încât pandemia e ultima grijă în casele lor, în care se face lumina cu lumânarea, iar pâinea de pe masă e mai importantă decât masca de pe față.

asta-i romania
Asta-i Romania prezinta situatia crunta din satele "fantoma" din zona Moldovei.

Sănătate e tot ce își mai doresc bieții oameni, care nu mai așteaptă demult drumuri mai bune, lumină sau apă. Locuri de muncă nu există, de medic sau școală nici nu poate fi vorba, iar  tinerii s-au dus unde au văzut cu ochii. Aici, sărăcia bate orice pandemie și face ravagii mai abitir decât orice virus, pentru că cei care au mai rămas supraviețuiesc așa cum pot, de la o zi la alta; chiar dacă își doresc, ei nu au cum să se spele pe mâini sau să schimbe masca de trei ori pe zi, așa cum ni se cere tuturor.

Un leu dat pe o mască înseamnă o pâine lipsă de pe masa, și încă o zi de foame.

Si tot duminica, la Asta-i Romania, de la ora 14:30 veti putea afla cum au reusit trei moldovence tot din Botosani, sa isi promoveze orasul natal prin intermediul muzicii populare specifice zonei si sa transforme strigatura moldoveneasca in brand romanesc de export!

asta-i romania
Povestea celor trei moldovence din Botosani care au reusit sa si promoveze orasul natal prin muzica!

In urma cu trei ani s-au gandit sa-si promoveze prin folclor orasul natal.

Nu se asteptau insa ca invitatia la Botosani sa ajunga la peste sase milioane de oameni. Virala pe net strigatura moldoveneasca este acum o concurenta serioasa pentru "yodeling" elvetian! 

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i Romania!”, anchetă exclusivă în cazul preotului Marian Ene

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!” Un prunc s-a stins la scurt timp după oficializarea botezului; Cum a fost posibilă o asemenea tragedie? Ce spun specialiștii teologi despre ritualul botezului

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Duminică, la „Asta-i România”! Andrei, olimpicul care trăiește în condiții extrem de dificile și care visează să își depășească condiția!

ULTIMA ORĂ România a depășit pragul de 2 milioane de oameni infectați de la debutul pandemiei

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Epidemia de Ebola a revenit! Ce țară se confruntă cu această criză

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i Romania!”, anchetă exclusivă în cazul preotului Marian Ene

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies