Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, 15 lei pensie, în România anului 2021

,

O poveste impresionantă ne prezintă duminica aceasta, emisiunea “Asta-i România!”, începând cu ora 14:30, la Kanal D.

Într-o România anului 2021, în care unii sunt privilegiați și au parte de pensii speciale, alții primesc de la Stat pensii de tot râsul. Mii de bătrâni se chinuie să supraviețuiască de la o zi la alta cu câteva zeci de lei pe lună.

Echipa “Asta-i România!” ne-o prezintă duminica aceasta pe Tanti Fica, bătrâna care <trăiește> lunar, cu o pensie de numai 15 lei.

            Tanti Fica, în vârstă de 76 de ani, locuiește, de ani buni, într-o căsuța veche cocoțată pe coama unui deal, în cătunul Fântânele, comuna Ceru Băcăinţi,

din Munții Apuseni, o zona în care este extrem de greu să ajungi fără o mașină puternică sau un tractor. Demnă, nu se plânge, deși este neajutorată, cu toate că se numără printre miile de bătrâni ai României care abia supraviețuiesc de azi pe mâine. Tanti Fica pare de neclintit în fața greutăților care, pe noi ceilalți, ne-ar fi doborât. 

            “Pâine mănânc! Ce să mănânc altceva? Și mai fac și mămăligă”,  sunt vorbele tulburătoare  ale bătrânei care trăiește cu doar 15 lei pe luna.

De șapte ani a rămas singură pe lume, înconjurată doar de sălbăticiuni. Copii n-a avut niciodată, iar bărbatul, singurul ei sprijin, s-a dus. Pentru ea, fiecare zi e o luptă aici – cu bătrânețea, cu pustiul, cu vremea și vremurile. Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a intervenit, în cazul bătrânei și a solicitat verificări, în urmă cărora, s-a constatat că văduva are într-adevăr o pensie de numai 15 lei, și asta din cauza Casei teritoriale de Pensii, care nu i-a actualizat indemnizaţia de urmaş după soţ.

Nu ratați povestea tulburătoare a bătrânei care traieste dintr-o pensie de 15 lei, duminica aceasta, de la ora 14:30, “Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Fiica lui Marian Drăgulescu a suferit 4 operații ca să poată auzi! Cum arată tânăra acum

Răzvan Cuc avansează teoria unui plan ascuns al lui Cătălin Drulă pentru Metrorex

Iancu Sterp a făcut public cine va câștiga Survivor România! Este SCANDAL IMENS!

Campania de vaccinare intră într-o nouă etapă. Apar centre non-stop și drive thru în România

Marian Drăgulescu și Larisa, din nou împreună?! Gimnastul și fosta soție au revenit unul în brațele celuilalt, după mai multe relații eșuate?!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies