Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, când viața bate filmul...

,

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i Romania!” ne oferaă povestea impresionantă de viață a lui Gheorghe Dăbuceanu, singurul locuitor al unui catun din Caraș – Severin.


In articol:

„Singur pe lume și împreună cu Dumnezeu”, așa începe povestea lui Nea Gheorghe, ultimul suflet rămas într-un cătun din Caraș-Severin, un om căruia îi e dor de oameni și care are atât de multe de spus, dar nu mai are cine să-l asculte.

Ce veti putea vedea la "Asta-i Romania", duminica 18 aprilie, de la ora 14:30, la Kanal D!

Nea Gheorghe este beteag de picioare de ani de zile, dupa ce un copac a căzut peste el, iar acum el traieste precum un haiduc. Singurul care nu l-a lăsat la greu și care îl ajută să răzbească aici, în pustiu, e calul său.

asta-i romania
Nea Gheorghe, ultimul suflet rămas într-un cătun din Caraș-Severin[Sursa foto: Captură KANAL D]

Doar mormintele, ruinele și amintirile atât au mai rămas din satul plin de viață de altădată, și fiecare casă, ajunsă acum un morman de pietre și lemne, ascunde o poveste pe care barbatul e dornic sa ne o spună.

Tot duminică, la “Asta-i România!”, îl cunoaștem pe Marian Scurtu, primarul satului Paris, din Măgura-Optași, județul Olt, cel care și-a petrecut jumătate de viață la cârma satului, pe care îl vrea a fi copie 1 la 1 Capitalei Franței.

asta-i romania
Marian Scurtu, primarul satului Paris, din Măgura-Optași, județul Olt[Sursa foto: Captură KANAL D]

Parisul oltenilor de aici este întins pe câteva ulițe, este străbătut de un afluent al celebrului fluviu Sena, are propriul Turn Eiffel, la intrarea în sat, chiar și celebra Notre Dame, dar un fel de Champs Elysee, pe care se dă tonul modei … la capot și papuci din cauciuc.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, emisiunea ”Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”- Vasile Derevlean, 21 de ani, 19 petrecuți pe patul de spital

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, urși după gratii, oameni după… bani!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!” - Vasile Derevlean, 21 de ani, 19 petrecuți pe patul de spital

PSD se zbate degeaba să îl demită pe Florin Cîțu: 'Se va respinge categoric această moţiune şi Guvernul va merge mai departe'

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 17 aprilie 2021. Vremea, rece și închisă! Ce temperaturi vor fi

Este oficial! Imunizarea cu serul AstraZeneca se poate face fără programare. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a verifica locurile disponibile din centrele de vaccinare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies