Dr. Radu Țincu, previziune sumbră: ”Vom ajunge la 25.000 de cazuri într-o zi”

,
Radu Țincu, medic primar la ATI
Avertismentul sumbru al unui medic bucureștean de pe secția ATI

Radu Țincu, medic primar la ATI, Spitalul de Urgență Floreasca, a atras atenția că într-o lună vom avea peste 25.000 de mii de cazuri de îmbolnăviri în fiecare zi, iar sistemul medical va claca. Asta înseamnă că se vor ocupa toate paturile de ATI, iar numărul deceselor va exploda. 


In articol:

Specialistul Radu Țincu subliniază faptul că se va ajunge la momentul în care secțiile de Terapie Intensivă vor ajunge la capacitate maximă, moment în care va trebuie să se ia decizia pe cine să salveze și pe cine nu. 

Avertismentul sumbru al unui medic bucureștean de pe secția ATI

 Un medic bucureștean, de pe secția ATI, face public un avertisment sumbru legat de perioadă următoare. Se pare că situația pandemică nu se va îmbunătății, ci din contră, vom ajunge la 25.000 de infectări pe zi.

Această mie de pacienți din Terapie Intensivă este rezultatul bolnavilor de acum două-trei săptămâni, când aveam 3-4 mii de cazuri pe zi. Nici nu vreau să mă gândesc cum va arăta Terapia Intensivă peste două-trei săptămâni, când vor veni acești bolnavi cu 7-8-9 mii de cazuri în fiecare zi. Va fi o creștere exponențială a numărului de pacienți din Terapie Intensivă și mi-este foarte teamă că vom ajunge la capacitatea maximă a sistemului de Terapie Intensivă național, știind că avem puțin peste 3.000 de paturi la ATI și puțin peste 2.000 de ventilatoare.

(...)  În decembrie vom avea 25.000 de cazuri de coronavirus PE ZI”, a arătat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență Floreasca.

În următoarele două săptămâni, 400 de pacienți ar putea avea nevoie zilnic de asistență medicală în la ATI, mai spune specialistul

„Cu cât ne vom apropia de capacitatea maximă de la Terapie Intensivă, cu atât mortalitatea va crește. Serviciile nu vor mai putea prelua acești pacienți și peste tot în Europa, în lunile mai și aprilie, mortalitatea a explodat”, a arătat acesta. 

Radu Țincu, medic primar la ATI
Radu Țincu, medic primar la ATI, Spitalul de Urgență Floreasca, a atras atenția că într-o lună vom avea peste 25.000 de mii de cazuri de îmbolnăviri în fiecare zi, iar sistemul medical va claca.

Coronavirus România, bilanț 5 noiembrie

Până astăzi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

191.085 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 04.11.2020 (10:00) – 05.11.2020 (10:00) au fost raportate 121 decese (68 bărbați și 53 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Descoperire socanta a cercetatorilor! Ce efecte se pot produce in organism in functie de "doza" de coronavirus cu care te infectezi?

Fostă anti-LGBT, nepoata dictatorului Benito Mussolini s-a îmbrăcat în culorile curcubeului

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

Coronavirus în România, 5 noiembrie 2020. România a raportat aproape 10.000 de cazuri noi în 24 de ore. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Mai multe localități din România, plasate în carantină începând de joi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies