Două persoane plasate în izolare la domiciliu, prinse vânzând legume și fructe în piață. Cum au fost pedepsite?

,

În ciuda faptului că pedepsele au fost înăsprite, mulți români nu respectă carantina. Două persoane plasate în izolare la domiciliu au fost prinse vânzând legume și fructe în piață.


In articol:

Autoritățile au luat decizia de a-i pedepsi mult mai dur pe românii care vin din zonele de risc și nu respectă măsura izolării la domiciliu, dar noile modificări nu par să îi sperie prea tare pe cetățeni.

Citeste si: Cât costă un test pentru coronavirus in Romania!

O dovedește un caz raportat de procurorii din Avrig.

Aici, două persoane care au fost plasate în izolare la domiciliu au considerat că nu este nevoie să respecte regulile și au mers în piață să vândă legume și fructe, punând astfel sănătatea celor din jur în pericol.

Ce pedeapsă au primit?

Pentru gestul lor, cele două persoane surprinse în timp ce videau legume și fructe într-o piață agroalimentară din Avrig s-au ales cu dosar penal.

Citeste si: Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman: "Cetăţenii chinezi ştiu că guvernul lor este de vină pentru această pandemie"

"La data de 19.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art 352 alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că, în data de 19.03.2020,

două persoane domiciliate în oraşul Avrig s-au deplasat în piaţa agroalimentară a oraşului Avrig pentru a oferi spre vânzare legume şi fructe, deşi acestea erau plasate în izolare la domiciliu din data de 17.03.2020, încălcând astfel dispoziţiile art. 8 alin. 1 din Ordonanţa militară publicată în Monitorul oficial nr. 219/18.03.2020", se arată într-un comunicat al Parchetului General, potrivit agerpres.ro.

Cazul celor două persoane nu este unul singular.

Un bărbat care trebuia să rămână în izolare la domiciliu s-a prezentat la Registrul Auto Român din Sibiu pentru a-şi înscrie în circulaţie autoturismul personal. 

Citeste si: Secretarul de stat Horațiu Moldovan: Ideal ar fi ca oamenii să stea acasă 8-10 săptămâni

 

Citește-ne pe

Citește și:

Anunțul ministrului Sănătății, Victor Costache. În ce situație cazurile de coronavirus ușoare vor fi tratate acasă?

Next level în industria pompelor funebre - înmormântarea eco: Sicrie din ciuperci

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Primaria Capitalei a cumparat trei aparate care permit diagnosticarea rapida a infectarii cu coronavirus

Avertismentul venit din partea Ministerului Sănătății. Măștile care nu protejează împotriva infecției cu coronavirus

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies