Anunțul ministrului Sănătății, Victor Costache. În ce situație cazurile de coronavirus ușoare vor fi tratate acasă?

Situația coronavirusului pe teritoriul României este sub control la momentul actual, dar autoritățile iau în calcul înmulțirea cazurilor în perioada următoare. În ce situație cazurile de coronavirus ușoare vor fi tratate acasă?


In articol:

Cu toate că în momentul de față orice persoană depistată cu noul coronavirus este transportată la spital pentru a primi ajutor medical de specialitate, ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că pot să apară situații în care formele ușoare de boală se fie tratate acasă.

Citeste si: Coronavirus Romania - 15.000 de rezidenti ii vor ajuta pe medicii din spitale si din Unitatile de Primiri Urgente

În ce situație cazurile de coronavirus ușoare vor fi tratate acasă?

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a confirmat că România se așteaptă la o creștere a numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 în perioada următoare. În situația în care numărul cazurilor confirmate va fi mai mare de 4000, ministrul Sănătății a explicat că se va trece la o altă modalitate de triere a bolnavilor, iar cei cu forme ușoare vor fi tratați acasă.

Citeste si: Coronavirus Romania - "Stati acasa! Macar sase saptamani, ar fi bine opt si ideal zece."

"Deocamdată, strategia noastră este de a umple cu COVID-19 spitalele din primele două faze, deci undeva peste 4000 de îmbolnăviri. Noi ne așteptăm să transferăm sau să păstrăm pacienții cu forme ușoare acasă.", a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, porivit digi24.ro .

Până în prezent, în România s-au înregistrat 277 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cele mai multe fiind în București. Ministrul Sănătății a confirmat că majoritatea pacienților sunt persoane venite din străinătate, iar restul sunt contacți direcți ai acestora. Din cele 277 de cazuri confirmate, 25 au fost declarate vindecate și externate. În carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  

Citeste si: A doua zi consecutivă în care China nu a raportat nicio îmbolnăvire

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate