Primaria Capitalei a cumparat trei aparate care permit diagnosticarea rapida a infectarii cu coronavirus

,

Primăria Capitalei a cumpărat pentru Spitalul Victor Babeș un aparat care permite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de depistare a virsului COVID 19, dar și două aparate PCR de diagnosticare moleculară


In articol:

Primăria Capitalei a cumpărat pentru Spitalul Victor Babeș un aparat care permite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de depistare a virsului COVID 19, dar și două aparate PCR de diagnosticare moleculară, a anunțat vineri primarul Gabriela Firea, potrivit hotnews.ro.

Firea a solicitat ajutor ambasadelor pentru cele 19 spitale pe care le are în administrare municipalitatea.

Am achizițonat pentru Spitalul Victor Babeș aparatul care permite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de testare, un sistem de extracție automată de acizi nucleici. Prin ASSMB s-a finalizat achiziția a două aparate PCR de diagnosticare moleculară a infecției COVID-19. Se derulează în regim de urgență achiziții pentru materiale sanitare, echipamente de protecție și dezinfectanți la solicitarea spitalelor Primăriei, în număr de 19”, a declarat Gabriela Firea într-o transmisiune live pe Facebook.

Această a solicitat și ajutorul ambasadelor pentru cele 19 spitale din administrare.

Am transmis scrisori pentru a solicită sprijin către ambasadele SUA, Germaniei, Chinei și Austriei care la rândul lor să trimită scrisori către primăriile din capitalele țărilor respective în vederea solicitării unui sprijin necesar în această perioada pentru cele 19 spitale din Municipiul București, având în vedere că avem un număr mare de pacienți, în cele 2 spitale de boli infecțioase, Victor Babeș și Matei Balș și un număr de peste 550 aflate în carantină, precum și peste 4000 aflate în izolare.

Este de alteptat că numărul de cazuri confirmate să crească”, a spus primarul general.

În ceea ce privește măsurile luate în spitale, s-au organizat camere de triaj din containere.

Am organizat camere de triaj la 3 spitale: Colțea, Ion Stoia și Sfântul Ștefan prin amplasarea în regim de urgență a unor containere dotate cu birou de consultații, grup snitar, duș, apă și căldură.

Azi organizăm camere de triaj și pentru spitalele Sfânta Maria și Carol Davila, iar în perioada uirmătoare pentru Sfântul Stelian, Gorgoș și spitalum OMF. Spitalul Victor Babeș este pregătit să primească pacienți, unul dintre corpurile pregătie este deja plin, și vom elibera și alte corpuri pentru a primi pacienții cu COVID- 19. Spitalul Colentina va deveni spital suport sub îndrumarea directă a spitalui Streinu Cercel. Nu lăsăm pacienții de la Colentina de izbeliște, am găsit înțelegere la alte spitale”, a mai spus primarul general, relateaza hotnews.ro.

Citeste si: Avertismentul venit din partea Ministerului Sănătății. Măștile care nu protejează împotriva infecției cu coronavirus

Citeste si: Presedintele Klaus Iohannis, mesaj de ultima ora pentru romani: ''Medicii sunt eroii nostri''

Citeste si: Ultima ora! Coronavirus Romania 20 martie: la cat a ajuns numarul cazurilor de coronavirus

Citeste si: Ultima ora! Coronavirus Romania 20 martie: la cat a ajuns numarul cazurilor de coronavirus

 

Citește-ne pe

Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul Fiica ambasadorului, Nare, pe culmile disperarii

Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri: Ce opțiune pregătește WhatsApp

S-a născut în Spania, dintr-o mama româncă și tată marocan. A fost abandonată într-un orfelinat, dar soarta a făcut să fie repatriată. Așa a ajuns în România, unde un cuplu...

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, pe meleaguri arădene

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, tragedii consumate sub sloganul “Siguranță și încredere”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies