Doua focare de coronavirus la Buzau. Centrele de copii cu dizabilitati in ancheta epidemiologica

,

Autorităţile de sănătate publică au declarat focare de coronavirus în două centre pentru copii din Buzău, după confirmarea cu COVID-19 a şapte angajate din aceste centre.


In articol:

Potrivit dr. Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, instituţia a declarat focar de COVID-19 la două centre de îngrijire din Buzău, unde au fost confirmate 7 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

La Centrul de Recuperare a Copilului cu Handicap nr. 9, unde se află 94 de persoane (angajaţi şi beneficiari), trei persoane au fost confirmate pozitiv, iar la nivelul Comunităţii de Supraveghere şi Control a Copilului cu Dizabilităţi se află 37 de persoane (personal şi beneficiari), iar 4 au fost confirmate pozitiv. Toate persoanele identificate pozitiv cu SARS CoV-2, care sunt din rândul angajaţilor, au fost internate în unităţi sanitare.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a declanşat ancheta epidemiologică şi a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului.

"Nu facem decât să recomandăm intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie şi respectarea normelor specifice acestei transmiteri de SARS-COV-2. Ne gândim la distanţa socială, la interzicerea asocierii de personal în timpul programului de activitate si la portul permanent şi complet al echipamentului. Probabil ne vom confrunta şi cu alte situaţii deosebite pentru că de săptămâna viitoare începe şi testarea asistaţilor din aceste colectivităţi”, a declarat dr.

Scântei, potrivit news.ro.

Până în prezent, în judeţul Buzău s-au înregistat 397 de cazuri de coronavirus, dintre care 173 de persoane s-au vindecat, iar 8 au decedat. Sâmbătă, autorităţile au anunţat 28 de noi cazuri de COVID-19, la persoane cu vârste între 4 luni şi 80 de ani. Patru pacienţi au fost testaţi şi diagnosticaţi la laboratoare private.

Pacienţii au fost internaţi, în funcţie de locurile disponibile, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, în spaţiul special destinat pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.

Citeste si: Coronavirus Romania- 330 de cazuri noi in 24 de ore. Bilantul deceselor

Citeste si: Raed Arafat: "Acum sunt zile cruciale. Imi pare rau sa va zic, dar o sa inceapa controale foarte serioase"

Citeste si: Nelu Tataru, semnal de alarma, dupa ce numarul imbolnavirilor creste de sapte zile: "Sper sa nu fie al doilea val!"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Un nou accident la "Puterea Dragostei"? Urmărește o ediție incendiară "Puterea dragostei" ASTAZI, de la 16:00 și 19:00

Noi raiduri aeriene împotriva unor ţinte Hamas din Fâşia Gaza ale aviației israeliene

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Marcel Pavel, mesaj transant dupa ce s-a spus ca a fost platit sa se imbolnaveasca de coronavirus

Ce se întâmplă cu Ella? Concurenta a izbucnit în lacrimi: "Sunt momente când..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies