Două cutremure în România sâmbătă dimineața! Ce magnitudine au avut

,
cutremur romania
cutremur romania

Cutremure România. Două seisme au avut loc în România sâmbătă dimineața, anunță Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INFP.


In articol:

Cutremure România. Primul seism s-a înregistrat la ora 01:40 în județul Gorj. Cutremurul a avut 2,2 grade. Seismul s-a produs la o adâncime de 7 km.

Al doilea cutremur din această dimineața a avut loc în județul Buzău. Seismul, de 2,6 grade, s-a înregistrat la o adâncime de 118 km, la ora 03:29.

Pe 13 februarie 2020, în România s-au produs 7 cutremure, cel mai puternic având 3,5 grade.

Cutremure România. Cel mai puternic cutremur din 2020

Cel mai puternic cutremur din România în 2020 a avut 5,2 grade. Acesta a avut loc pe data de 31 ianuarie, la ora 03:26, în județul Vrancea, la o adâncime de 121 km.

cutremur romania
cutremur romania

Seismul s-a simțit destul de puternic în mai multe județe și în București. Cutremurul de 5,2 care a avut loc în pe 31 ianuarie 2020, cel mai puternic din acest an, se încadrează în activitatea normală a zonei seismice Vrancea, spune Constantin Ionescu, directorul general al INFP. El a explicat la Digi24 că, în medie, la fiecare doi ani se produce un cutremur de 5-6 grade. Ionescu a subliniat din nou că un cutremur mare nu poate fi prezis și că analizele făcute până acum „nu au dus la nimic bun”.

Cutremure România. Cutremurul s-a simțit și la Constanța, Bacău, Brașov, Iași, Suceava, dar și Chișinău.

Potrivit INFP, epicentrul seismului a fost localizat în apropierea următoarelor oraşe: 90 km est de Brașov, 93 km sud de Bacău, 104 km nord-est de Ploiesti, 105 km vest de Galați, 108 km NV de Brăila, 153 km nord de București, 171 km sud de Iași, 178 km N-E de Pitești, 203 km est de Sibiu, 214 km sud-vest de Chișinău.

cutremur romania
cutremur romania

Acesta a fost cel mai mare eveniment seismic care s-a produs anul acesta în România. În 2019, cel mai puternic cutremur din zona seismică Vrancea a fost înregistrat la 3 septembrie și a avut magnitudinea de 4,5.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ciorba de burta cu smantana - reteta veche si traditionala

Expert climatolog: 'Dacă scăpăm în sud de caniculă, vin furtunile - în toată țara vin furtunile'

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Dieta anti colesterol: cum faci sa scazi colesterolul din sange

Veste extraordinara in showbiz! Lili Sandu este însărcinată

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies