Ciorba de burta cu smantana - reteta veche si traditionala

Author: B.M.
ciorba de burta cu smantana

Afla cum se prepara ciorba de burta cu smantana: reteta traditionala de ciorba de burta.

Ciorba de burta cu smantana este una dintre retetele traditionale ale romanilor, desi isi are originile in Turcia, si este unul dintre cele mai comandate preparate la localurile cu bucatarie romaneasca.

Cand foamea este mare nimic nu se compara cu o ciorba de burta cu smantana, asezonata cu otet dupa gust si mancata impreuna cu un ardei iute.

Iata o reteta de ciorba de burta cu smantana:

Citeste si: Ciorbă. Rețeta de ciorbă acră, apreciată de români

Citeste si: Ciorbă de pește țărănească. Reteta din caietul bunicii

Reteta de ciorba de burta cu smantana

Ciorba de burta cu smantana- ingrediente

Pentru a prepara ciorba de burta cu smantana ai nevoie de urmatoarele ingrediente: burta de vita sau de porc, dupa preferinte, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, usturoi, ardei rosu, galbenusuri de ou, condimente precum sare, piper boabe, foi de dafin, patrunjel si leustean)

si smantana.

Citeste si: Ciorbă de perișoare, rețeta bunicii. Cum se pregătește ciorba care are gust ca în copilărie

Ciorba de burta cu smantana- mod de preparare

Poti cumpara burta deja preparata sau o poti pregati tu. In cazul in care alegi ultima varianta, asigura-te ca iti aloci suficient timp pentru a te ocupa de ea asa cum trebuie: burta trebuie bine spalata, frecata cu sare si lasata la inmuiat timp de cateva ore in apa.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ulterior se pune intr-o oala cu apa si se fierbe la foc mic, in tihna, timp de 2 ore. In acest timp pregatim legumele pe care le vom adauga la ciorba de burta cu smantana. Calim legumele in prealabil intr-o tigaie, dupa care le adaugam in oala, alaturi de burta fiarta.

Mai lasam sa fiarba timp de aproximativ 30- 45 de minute, mestecand des, in timp ce adaugam acreala. pentru a acri ciorba de burta cu smantana, putem folosi lamaie, sare de lamaie sau otet. Gustul cel mai bun va fi dat de acrirea cu otet.

Ulterior se ia ciorba de pe foc iar la final se adauga smantana si galbenusurile. Dupa preferinte, se pot adauga leusteanul si patrunjelul.

Citeste si: Ciorbă de varză. Reteta veche de secole are un secret bine pastrat

Sfaturi pentru o ciorba de burta cu smantana reusita

Pentru un gust desavarsit poti incerca cateva trucuri care vor face ciorba de burta cu smantana geniala. In primul rand nu uita sa adaugi o cantitate generoasa de usturoi; acesta va face diferenta dintre o ciorba de burta fada si una memorabila.

Incearca sa folosesti smantana lichida cu 30% grasime, si nu smantana acrisoara, mai slaba. Ciorba va iesi mai cremoasa si va avea un gust mai intens.

Nu adauga o cantitate de otet mare in oala. Cel mai bine e sa pui mai putin otet, urmand ca ulterior fiecare sa isi asezoneze ciorba de burta cu smantana dupa gust.

Daca nu iti place burta, o poti inlocui cu carne de pui. Vei obtine astfel practic o ciorba radauteana, dar gustul si savoarea vor fi asemanatoare.

O atentie foarte mare trebuie acordata si la modul in care burta este curatata, daca se foloseste burta proaspata. Un ghid amanuntit gasiti aici.

Pofta buna!