DOSARUL REVOLUȚIEI! Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea: „Tu nu m-ai lăsat să-l termin! Acum o să ne termine el pe noi”

Nicolae și Elena Ceaușescu au discutat despre Ion Iliescu și faptul că acesta a preluat puterea în România, înainte de a fi executați pe 25 decembrie 1989.Conversația cuplului prezidențial a fost relatată de mai mulți martori și este consemnată în Dosarul Revoluției, trimis instanței de procurorii militari la mai bine de 30 de ani de la evenimentele sângeroase.

În dosarul Revoluției, Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu vor fi judecați pentru infracțiuni împotriva umanității.

„La data de 24 decembrie 1989, în sediul MApN, grupul de decizie politico-militara din cadrul CFSN (Iliescu Ion, Brucan Silviu, Militaru Nicolae și Voiculescu Voican Gelu) a hotărât ca, la data de 25 decembrie 1989, să fie organizat un proces simulat în urma căruia Ceaușescu Nicolae și Elena să fie condamnați la moarte și executați imediat”, prezintă faptele procurorii militari, potrivit ziare.com.

Citeste si: Cel mai mare secret al lui Nicolae Ceausescu! Cine era cea de-a doua femeie din viata lui: este vorba despre o mare artista! Elena Ceausescu facea crize de gelozie

Citeste si: Care era bancul preferat al lui Nicolae Ceausescu: dictatorul radea in hohote de fiecare data cand il auzea

Unul din martorii audiați în dosarul Revoluției este Ion Tecu. Acesta avea gradul de maior în decembrie 1989 și deținea funcția de locțiitor al comandantului unității. El a fost audiat ca martor în 2006 și în 2017 de procurorii militari. Ion Tecu le-a relatat procurorilor ca a avut mai multe discuții în special cu Nicolae Ceaușescu. Dictatorul i-ar fi spus ca a lăsat schema de organizare a Securității lui Atanasie Stănculescu, iar dosarele Corbii 1 si Corbii 2, legate de agenții ruși aflați pe teritoriul României în funcții înalte sau pe teren, se aflau în biroul sau, în fișet. „Am discutat despre generalul Militaru Nicolae, despre care inițial nu și-a adus aminte, dar după câteva minute a spus că îl știe pe acesta foarte bine și că este agent sovietic care a trădat grosolan cu câțiva ani în urmă și care merită executat, dar au intervenit rușii și a fost nevoit să îl ierte și să-l numească adjunct al ministrului Construcțiilor.

iliescu si ceausescu

Mi-a spus că până să plece din biroul sau din Comitetul Central, spre elicopter, a lăsat pe masă schema întreagă de organizare a Securității și că l-a rugat pe generalul Stănculescu să o strângă și să aibă grijă de ea, fiind grăbit către elicopter de către generalul Stănculescu. Mi-a spus că dosarele Corbii 1 și Corbii 2, legate de agenții ruși aflați pe teritoriul României în funcții înalte sau pe teren, se aflau în biroul său, în fișet”

Citeste si: Felul preferat de mâncare al Elenei Ceaușescu. Mulți români vor simți fiori reci când vor afla asta

Citeste si: Elena Ceaușescu înregistra partidele de sex ale nomenclaturiștilor si făcuse o adevărată obsesie pentru o femeie

Ion Iliescu – „Spionul ăla sovietic?”

Un alt martor, locotenent-major Iulian Stoica, fost șef al cercetării la UM 01417 Târgoviște, descrie în declarația sa de martor o scenă care a avut loc între Elena și Nicolae Ceaușescu, atunci când i-a spus că Ion Iliescu este la conducere. „Le-am povestit, la solicitare, soților Ceaușescu ce văzusem la televizor. (…)

Când i-am spus despre Ion Iliescu, Nicolae Ceaușescu s-a înfuriat și a spus Cine mă!? Spionul ăla sovietic? uitându-se spre Elena Ceaușescu, repezindu-se spre ea, i-a spus: Tu nu m-ai lăsat să-l termin! Acum o să ne termine el pe noi.„ „Ți-am spus să-l lichidam, dar nu m-ai înțeles, ai spus că este suficient să-l marginalizăm”, i-a reproșat dictatorul soției.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: libertatea.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate