Donald Trump tinea Secrete și Dosare Nucleare americane in baie!

Autor: Bogdan Frațilă

Fostul președinte Donald Trump a fost acuzat de manipularea incorectă a sute de documente clasificate, inclusiv despre secrete nucleare și planuri militare SUA!

Sursa: Captură YouTube

Fostul președinte Donald Trump a fost acuzat de manipularea incorectă a sute de documente clasificate, inclusiv despre secrete nucleare și planuri militare SUA!

Fostul președinte Donald Trump a fost acuzat de manipularea incorectă a sute de documente clasificate, inclusiv despre secrete nucleare și planuri militare ale SUA. În rechizitoriul de 37 de capete de acuzare, acesta este acuzat că a păstrat dosarele la proprietatea sa din Florida, inclusiv într-o sală de bal și într-un duș, și că a mințit anchetatorii. Se susține că a încercat apoi să obstrucționeze ancheta privind gestionarea documentelor. Dl Trump, care candidează din nou la președinție în 2024, neagă orice abatere.

Dar experții în drept spun că acuzațiile penale împotriva dlui Trump ar putea duce la pedepse substanțiale cu închisoarea dacă va fi condamnat.
De asemenea, au fost depuse acuzații împotriva lui Walt Nauta, un consilier personal al dlui Trump. Fostul valet militar de la Casa Albă este acuzat că a mutat dosare pentru a le ascunde de FBI. Rechizitoriul de 49 de pagini conține primele acuzații federale împotriva unui fost președinte american.
În ea se afirmă că documentele clasificate pe care dl Trump le-a păstrat în cutiile sale conțineau informații despre programele nucleare ale Statelor Unite, capacitățile de apărare și de armament atât ale Statelor Unite, cât și ale țărilor străine, vulnerabilitățile potențiale ale Statelor Unite și ale aliaților săi în fața unui atac militar și planurile pentru posibile represalii ca răspuns la un atac străin.

Sute de dosare clasificate!

Procurorii spun că, atunci când domnul Trump a părăsit funcția, a dus aproximativ 300 de dosare clasificate la Mar-a-Lago- casa sa de pe malul oceanului din Palm Beach, care este, de asemenea, un club privat extins pentru membri. Actul de acuzare notează că Mar-a-Lago a găzduit evenimente pentru zeci de mii de membri și invitați, inclusiv într-o sală de bal unde au fost găsite documentele.

Procurorii spun că dl Trump a încercat să obstrucționeze ancheta FBI privind documentele lipsă sugerând ca avocatul său să le "ascundă sau să le distrugă", sau să le spună anchetatorilor că nu le are.
"Nu ar fi mai bine să le spunem că nu avem nimic aici?". i-a spus dl Trump unuia dintre avocații săi, potrivit actului de acuzare. Prima înfățișare în instanță a dlui Trump în acest caz va avea loc marți, la Miami, Florida, în ajunul celei de-a 77-a aniversări a sa.

Mar-a-Lago "nu era o locație autorizată" pentru păstrarea sau discutarea documentelor clasificate, se arată în rechizitoriu. Unele dosare ar fi fost depozitate pe scena din sala de bal, unde aveau loc evenimente și adunări- și mai târziu într-o baie și un duș, într-un spațiu de birou și în dormitorul dlui Trump. În două ocazii, în 2021, fostul președinte a arătat documente clasificate unor persoane fără autorizație de securitate, inclusiv unui scriitor și a doi membri ai personalului.

La clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, care a fost, de asemenea, o "locație neautorizată", el ar fi afișat și descris un "plan de atac" despre care le-a spus altora că a fost pregătit pentru el de către Departamentul Apărării.
"În calitate de președinte aș fi putut să-l declasific. Acum nu mai pot, știți, dar acesta este încă un secret", ar fi spus dl Trump, potrivit unei înregistrări audio.
Procurorii spun că dl Trump a arătat apoi din nou documente clasificate în august sau septembrie 2021 la clubul din Bedminster.
Fostul președinte american "a arătat o hartă clasificată unui reprezentant al comitetului său de acțiune politică care nu deținea o autorizație de securitate".
Această hartă "se referea la o operațiune militară", iar dl Trump i-a spus persoanei respective că "nu ar trebui să i-o arate" și că "nu ar trebui să se apropie prea mult".
Avocatul special Jack Smith, care supraveghează ancheta, a declarat vineri că legile care protejează informațiile privind apărarea națională sunt esențiale și trebuie aplicate.
"Avem un singur set de legi în această țară și ele se aplică tuturor", a spus el într-o scurtă declarație la Washington.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Trump ataca procurorii

Într-o postare pe rețelele de socializare, dl Trump l-a calificat pe dl Smith drept un "nebun dement".
"Este un urâtor al lui Trump- un 'psihopat' dezaxat care nu ar trebui să fie implicat în niciun caz care are legătură cu 'Justiția'", a scris el pe platforma sa Truth Social.
Trump a subliniat că dosare clasificate au fost găsite și în fostul birou al președintelui Joe Biden și în casa din Delaware, inclusiv în garajul acestuia. Casa Albă a declarat anterior că a cooperat imediat cu oficialii imediat ce au fost descoperite acele dosare, ceea ce contrastează cu presupusele eforturi ale dlui Trump de a obstrucționa anchetatorii. O anchetă federală privind gestionarea de către dl Biden a documentelor clasificate este condusă de avocatul special Robert Hur și este încă în curs de desfășurare. Cu puțin timp înainte ca Departamentul de Justiție să facă publice acuzațiile penale, doi dintre avocații dlui Trump au renunțat brusc la caz, fără prea multe explicații, spunând că acesta era un "moment logic" pentru a demisiona. Acesta este cel de-al doilea caz penal pentru dl Trump, care urmează să fie judecat anul viitor la New York într-un caz de stat care implică o plată de bani pentru tăcere către o vedetă porno.

Citește și: Trump inculpat în scandalul documentelor!

Citește și: Donald Trump s-ar putea confrunta cu o nouă acuzare majora!

Citește și: Biden si Von Der Leyen 2024? Viitorul relatiilor SUA si EU

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!