Doliu în muzica internațională! A murit un artist legendar!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 12 feb 2021, 10:57
Doliu în muzica internațională

E doliu în muzica internațională, după ce un artist legendar a încetat din viață.

Este vorba despre Chick Corea, unul dintre marile nume ale jazz-ului, care a încetat din viață la vârsta de 79 de ani. Artistul suferea de o formă rară de cancer.

Chick Corea a cântat și în România, în anul 2012, la Bucharest Masters of Jazz Festival, organizat la Sala Palatului. Pe scenă au mai urcat atunci alți mari artiști de jazz, precum Al Jarreau, Dianne Reeves, John McLaughlin sau Nigel Kennedy.

Chick Corea se pregătea de moarte, așa că a scris un mesaj emoționant, care a apărut pe pagina sa de Facebook.

“Vreau să mulțumesc tuturor celor care, pe tot parcursul călătoriei, au ajutat la strălucirea focurilor muzicale. Sper că cei care simt nevoia de a juca, de a scrie, de a cânta într-un spectacol pot face acest lucru. Dacă nu este pentru ei înșiși, atunci pentru noi.

Nu doar pentru că lumea are nevoie de mai mulți artiști, ci pentru că este mai distractiv”
, a transmis Chick Corea.

“Misiunea mea a fost întotdeauna să aduc bucuria de a crea oriunde am putut și să o fac cu toți artiștii pe care îi admir atât de mult – aceasta a fost bogăția vieții mele”, mai transmitea marele artist de jazz.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cine a fost Chick Corea

Născut la data de 12 iunie 1941, Chick Corea este unul dintre cei mai mari artiști de jazz din toate timpurile. În anii '70 muzica lui era foarte populară.

Promotor al stilurilor de jazz fusion, sau jazz-rock cum era denumit la vremea respectivă, Chick Corea a câștigat de mai multe ori premiul Grammy la secțiunile pianist/keyboardist și compozitor de jazz american.

A făcut parte din celebra formație „Miles Davis Band”, alături de Miles David. După ce a colaborat cu formația respectivă la sfârșitul anilor '60 și începutul anilor '70, ulterior și-a creat propriul său grup, „Return to Forever”.

Este considerat chiar creatorul stilului jazz-rock.

Chick Corea a fost un inovator, explorând mai multe stiluri muzicale, ceea ce, probabil, l-a și dus la crearea stilului jazz-rock. În anii '80 și '90 a colaborat cu mai mulți artiști și a încercat numeroase genuri muzicale, încercând diverse sonorități fusion.

Citeste si: O cunoscută actriță a încetat din viață! Vedeta a murit după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!