DOLIU in lumea teatrului din Romania! Un mare regizor si actor s-a stins din viata FOTO

,
DOLIU in lumea teatrului din Romania! Un mare regizor si actor s-a stins din viata FOTO

Doliu in lumea teatrului!

Regizorul si actorul Viorel Branea, care a jucat alaturi de artisti precum Mircea Albulescu, Ion Caramitru si stefan Banica, a murit luni, in urma unui infarct.

Viorel Branea s-a nascut in judetul Sibiu, pe 26 aprilie 1942, si a fost absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" din Bucuresti, in 1965, si al Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, in 1976.

A fost membru al Uniunii Cineastilor din Romania, din 1977, al Uniunii Teatrale din Romania (ATM), din 1973, al Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania, din 1994.

A debutat ca actor in 1965, in piesa "Furtuna", de William Shakespeare, avandu-i ca parteneri pe Septimiu Sever, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Mariela Petrescu, Stefan Banica.

Intre anii 1965 - 1977, el s-a remarcat ca actor si regizor de teatru in spectacole montate la Cluj, Piatra-Neamt si Sibiu.

In perioada 1977 - 2000 s-a distins ca regizor de film la studiourile cinematografice "Bucuresti" (Buftea) si "Alexandru Sahia", precum si la Televiziunea Romana.

A realizat numeroase filme documentare prezentate la festivaluri din Romania, Franta, Finlanda, Cehoslavacia, Italia, dintre care s-au remarcat filmele premiate "Apocalips 90", "Si clasa noastra muncitoare merge in paradis".

In 2009 a fost distins de Presedintia Romaniei cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler pentru intreaga activitate.

Inmormantarea va avea loc la Sibiu.

Sursa: Mediafax.

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies