DOLIU in lumea teatrului din Romania! Un mare regizor si actor s-a stins din viata FOTO

DOLIU in lumea teatrului din Romania! Un mare regizor si actor s-a stins din viata FOTO

Doliu in lumea teatrului!

Regizorul si actorul Viorel Branea, care a jucat alaturi de artisti precum Mircea Albulescu, Ion Caramitru si stefan Banica, a murit luni, in urma unui infarct.

Viorel Branea s-a nascut in judetul Sibiu, pe 26 aprilie 1942, si a fost absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" din Bucuresti, in 1965, si al Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, in 1976.

A fost membru al Uniunii Cineastilor din Romania, din 1977, al Uniunii Teatrale din Romania (ATM), din 1973, al Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania, din 1994.

A debutat ca actor in 1965, in piesa "Furtuna", de William Shakespeare, avandu-i ca parteneri pe Septimiu Sever, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Mariela Petrescu, Stefan Banica.

Intre anii 1965 - 1977, el s-a remarcat ca actor si regizor de teatru in spectacole montate la Cluj, Piatra-Neamt si Sibiu.

In perioada 1977 - 2000 s-a distins ca regizor de film la studiourile cinematografice "Bucuresti" (Buftea) si "Alexandru Sahia", precum si la Televiziunea Romana.

A realizat numeroase filme documentare prezentate la festivaluri din Romania, Franta, Finlanda, Cehoslavacia, Italia, dintre care s-au remarcat filmele premiate "Apocalips 90", "Si clasa noastra muncitoare merge in paradis".

In 2009 a fost distins de Presedintia Romaniei cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler pentru intreaga activitate.

Inmormantarea va avea loc la Sibiu.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate