Doliu în lumea presei! Fotograful sportiv Alexandru Hojda a murit la vârsta de 45 de ani

Author: Diana Ghita
Actualizat: 22 apr 2024, 13:41

Din ce cauză a murit Alexandru Hojda

Sursa: Facebook Hojda Alex

Fotografrul sportiv Alexandru Hojda s-a stins din viață la vârsta de 45 de ani, în Germania, unde se mutase în urmă cu câțiva ani.

Alexandru Hojda ar fi decedat din cauza unei boli crunte, iar cumplitul eveniment a fost anunțat prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook de către Marian Burlacu, un bun prieten și coleg de al său.

Cine a dat vestea morții lui Alexandru Hojda

În timpul vieții lui, celebrul fotograf a lucrat pentru publicații foarte mari din România și a lăsat un gol extrem de mare, atât în lumea presei, cât și în inimile celor care l-au cunoscut.

„Cei care au lucrat în presă știu că nu a fost deloc simplu, ziariștii și fotoreporterii neavând sâmbăta și duminica libere, fiind serile și uneori nopțile pe stadioane, în săli și pe drumuri, în diverse deplasări prin țară și prin lume. O viață frumoasă, palpitantă, însă care te și consumă, atât fizic, cât și psihic”,  a transmis jurnalistul Marian Burlacu, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Doliu în lumea jurnalismului! Eugenia Cristea a murit la scurt timp după ziua ei de naștere, din cauza unei boli grave

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Alexandru Hojda s-a remarcat prin talentul său fotografic rar întâlnit. Acesta reușea, de fiecare dată, să surprindă cu măiestrie cele mai importante momente din sportul românesc.

Deși părăsise țara, pe pagina lui personală de Facebook se poate observa că nu-și abandonase marea pasiune, și anume fotografia.  

Alexandru Hojda era foarte implicat în activitatea lui profesională

Celebrul fotograf era nelipsit de la marile evenimente sportive, indiferent de situație, acesta făcea tot posibilul să fie prezent acolo unde era solicitat. De asemenea, în ciuda problemelor tehnice pe care le întâmpina, fotoreporterul găsea imediat soluții pentru a remedia situația și a-și face treaba impecabil.

Citește și: „A murit”. Dan Negru i-a anunțat moartea pe o rețea socială. România a pierdut o mare valoare

„Azi, dacă plouă sau e prea cald, unii nici nu ies din casă. Alex Hojda era genul de fotoreporter greu de stăpânit, pe care nu-l interesa prognoza meteo, care simțea ce are de făcut și ar fi cățărat orice zid pentru a produce o fotografie pe care să n-o aibă concurența”,  a

transmis jurnalistul Daniel Nazare, conform prosport.ro.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!