Dieta lui David Popovici. Ce mănâncă românul, dublul campion mondial la înot

,
David Popovici

David Popovici a cucerit doua medalii de aur la Campionatul Mondial de înot 2022

[Sursa foto: Facebook David Popovici]

David Popovici este cunoscut pentru cele două medalii de aur câștigate de acesta la Campionatul Mondial de înot, însă ce nu știe lumea este dieta bine gândită a acestuia, plină de alimente ce nu conțin grăsimi, precum migdale sau curmale.

Alte componente importante în alimentația sportivului sunt proteinele, necesare pentru a își menține energia în timpul antrenamentelor.

La doar 17 ani, David Popovici este deja o legendă a natației mondiale.

Sportivul nostru a cucerit aurul european (și) la 200 m liber, după ce a fost înregistrat la Roma cu al treilea cel mai bun timp din istorie pe această distanță: 1:42.97.

David Popovici a cucerit doua medalii de aur la Campionatul Mondial de înot 2022

România are cu ce să se mândrească! Înotătorul român de 17 ani a adus acasă două medalii de aur în cadrul Mondialelor de la Budapesta. David Popovici a devenit campion mondial la proba de înot de 100 m liber, cu un timp de 45s 58, dar și la proba de înot de 200 m liber, cu impresionantul timp de 1 min 43s 21.

Citeste si: David Popovici a câștigat și proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial! Câți bani va primi de la statul român pentru cele două medalii de aur

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial. David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad. ”, scrie Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina de Facebook.

Ce dieta urmează David Popovici

În cadrul unui discurs ținut pentru micile speranțe ale înotului românesc la bazinul de înot Miramar din București, David Popovici, alături de tatăl său au dezvăluit cheia pentru a avea energie bazată pe o dietă sănătoasă. Primul secret pe care acesta l-a dezvăluit, conform site-ului scoala9, este că dublul campion la înot mănâncă bine dimineața. Ingredientele de bază pe care sportivul le are constant în dieta lui sunt migdalele și curmalele. Un mic dejun obișnuit din viața campionului se bazează pe banane, semințe de chia, miere și fulgi de ovăz.

Citeste si: Ce își propune, de fapt, cu adevărat David Popovici. Proaspătul campion mondial a vorbit el însuși despre obiectivul suprem

Un alt sfat important dat de tatăl lui este că încă de la 11 ani acesta bea după fiecare antrenament o combinație de lapte, miere și scorțișoară sau uneori lapte, miere și cacao. Ca ultim sfat în privirea dietei sportivului, acesta spune că pâinea alba trebuie înlocuită de cea integrală.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce își propune, de fapt, cu adevărat David Popovici. Proaspătul campion mondial a vorbit el însuși despre obiectivul suprem

Rusia ar fi putut distruge Ucraina într-o zi şi fără arme nucleare (Paul Craig Roberts)

Ce își propune, de fapt, cu adevărat David Popovici. Proaspătul campion mondial a vorbit el însuși despre obiectivul suprem

David Popovici, ce fenomen! A terminat și seriile de la 100 liber pe primul loc! Când sunt semifinalele

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies