Primele imagini cu David Popovici după ce a cucerit al doilea titlu mondial la Budapesta! Românul l-a învins dramatic pe francezul Maxime Grousset FOTO, VIDEO

,
David Popovici

David Popovici, campion și la 100 de metri liber!

[Sursa foto: Mediafax Foto]

David Popovici a scris istorie după ce a cucerit și cel de al doilea titlu mondial la Budapesta, la 100 de metri liber.


In articol:

Popovici l-a învins dramatic pe francezul Maxime Grousset, la photo finish. Românul a obținut timpul 47:58.00, față de 47:64.00 al francezului.

Este a doua medalie de aur a lui David Popovici de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

La nici 18 ani, pe care îi va împlini pe 15 septembrie anul acesta, Popovici a scris deja istorie la Budapesta. Este primul înotător care cucerește aurul la Campionatul Mondial la 200 și 100 de metri liber, după americanul Jim Montgomery, în anul 1973.

David Popovici vrea recorduri mondiale și la seniori!

După ce în proba de 200 de metri liber a stabilit la acest Campionat Mondial două recorduri mondiale la juniori consecutive, David Popovici își propune să bată recorduri mondiale și de seniori.

"Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau absolute, nu adevărate.

Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri. O să avem momentele noastre bune, așa cum vor fi și altele mai rele.

E un sport și astfel de lucruri se întâmplă. Sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul.

Mii de mesaje am primit, nu am cum să mă uit la toate, am răspuns familiei, rudelor, însă nu aș avea cum să le răspund tuturor, nici nu ar fi bine.

Am văzut valul pe care l-am creat, mă bucur că în această seară s-a mobilizat lumea și s-a difuzat și la noi în țară, a putut să mă vadă și publicul mai larg.

Pe internet fanii mai înrăiți știau unde să caute, la televizor e mai bine. E un sport care merită mai multă atenție.

Până mâine vreau să mă odihnesc bine, să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta, care e pozitivă, dar și în cantitate prea mare poate strica. Iar mâine e o nouă zi", a declarat Popovici, citat de   Sport.ro.

David Popovici

David Popovici, felicitat de ocupantul locului 2 la proba de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta

[Sursa foto: Mediafax Foto]

Citeste si: Prima reacție a lui David Popovici după ce a devenit campion mondial la seniori! Ce urmează pentru înotătorul român

Câți bani îi dă statul român lui David Popovici pentru cele două medalii de aur

Potrivit   Eurosport, David Popovici va primi 22.000 de euro de la statul român pentru cele două medalii de aur de la Campionatul Mondial.

Statul român îl recompensează pe Popovici cu 56.000 de lei pentru fiecare medalie de aur, ceea ce ar însemna 112.000 de lei.

David Popovici

David Popovici

[Sursa foto: Facebook David Popovici]

Statul are și posibilitatea de a dubla suma, la fel cum a decis în cazul medaliilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Și CS Dinamo, club la care este legitimat David Popovici, l-ar putea recompensa cu o sumă echivalentă cu 50% din ce va primi campionul român de la minister.

David Popovici Budapesta

David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta

[Sursa foto: Facebook David Popovici]

Lunar David Popovici încasează 7.000 de euro de la CS Dinamo, clubul sportiv la care este legitimat.

Citeste si: David Popovici a câștigat și proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial! Câți bani va primi de la statul român pentru cele două medalii de aur

 

 

Sursa foto: Mediafax Foto

Sursa video: TVR Info

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce își propune, de fapt, cu adevărat David Popovici. Proaspătul campion mondial a vorbit el însuși despre obiectivul suprem

Video | Autobuz cu civili, lovit de o rachetă în Herson. Rușii acuză un atac ucrainean cu rachetă HIMARS

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

David Popovici, ce fenomen! A terminat și seriile de la 100 liber pe primul loc! Când sunt semifinalele

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies