DEZASTRU pentru PENSIONARI! Noua lege îi lasă fără acest beneficiu. Puțini știu acest lucru

Noua lege a pensiilor vine cu vești bune, dar și cu vești proaste pentru cei care astăzi sunt pensionari.

Egalitatea între românii plătitori de taxe și impozite nu a fost obiectivul niciunui Guvern și nici acum lucrurile nu se îndreaptă din acest punct de vedere.

Citeste si: Scade vârsta de pensionare: s-a votat! Mii de români sunt vizați

Citeste si: Ce pensii cresc, de fapt, începând cu luna aprilie? "Nu mai panicati pensionarii": explicațiile ministrului Muncii

Noua lege a pensiilor vine cu modificări importante, unele de-a dreptul controversate. Pensionarii normali vor fi lipsiți de un beneficiu pe care-l aveau până acum, mai exact le va fi interzis cumulul de pensii. Cei cu pensii speciale, în schimb, printre care printre care militarii și parlamentarii, se vor bucura şi de pensia publică. Deci ei vor putea cumula pensii în continuare.

pensia

Există o excepție și pentru pensionarii de rând. Este vorba depsre ajutorul pentru soţul supravieţuitor. Mai exact, dacă soţul supravieţuitor nu optează pentru o pensie de urmaş, el poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, aflată în plată sau cuvenită la data decesului, iar suma totală încasată nu depăşeşte 80% din salariul minim brut pe economie.

Vezi cele mai noi stiri kanal d

pensie cupon

Vezi programul kanal d

sursa: capital.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate