Scade vârsta de pensionare: s-a votat! Mii de români sunt vizați

,

A fost votat un important proiect care vizează reducerea vârstei de pensionare. Acesta a fost adoptat cu 97 de voturi „pentru”.


In articol:

Sunt vizați cei care au lucrat în grupa a II-a de muncă. Vârsta lor de pensionare scade în funcţie de numărul anilor împliniţi de stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite.

Citeste si: Mai multi bani in buzunarele bugetarilor! Nu vor mai plăti aceste taxe si vor avea mai multe facilitati

Inițiatorii precizează în expunerea de motive că ”dreptul la pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare reprezintă principalul beneficiu al persoanelor care au lucrat în grupa a II-a de muncă şi/sau în condiţii deosebite de muncă cel puţin şase ani împliniţi, sistemul public de pensii fiind cel care poate recompensa astfel efectul nociv al acestor condiţii şi necesitatea ieşirii mai repede la pensie pentru limită de vârstă, în funcţie de numărul anilor împliniţi de stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite”, informează capital.ro.

Citeste si: Schimbare majoră în educație! Câte clase sunt acum obligatorii și ce examene noi vor avea de susținut elevii

Se acordă câte patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă

Potrivit legii, pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite, condiţii speciale sau alte condiţii de muncă, se acordă câte patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă.

Vezi cele mai hot stiri kanal d

„Principalele riscuri şi afecţiunile pe care le generează acestea salariaţilor ce îşi desfăşoară activitatea în carierele de lignit sunt bolile profesionale având ca diagnostic hipoacuziile, enfizemul pulmonar, spondilodiscartroza, discopatia lombară, bronşita cronică”, se arată în expunerea de motive.

Vezi kanal d live

sursa: huff.ro

 

Citește și:

HOROSCOP 3 APRILIE - Camelia Pătrășcanu. Vărsătorii primesc bani și au spor în toate

VESTE NEAȘTEPTATĂ de la medicul Adrian Marinescu: "Vom avea multe cazuri de coronavirus, dar...

Jocul devine din ce in ce mai GREU! Faimosii si Razboinicii dau totul in meciul pentru HOTEL! Urmariti o editie incendiara, ASTAZI, de la 20:00, pe Kanal D

Bomba la "Puterea Dragostei": Jador s-a intors in casa! Cum a reactionat cand a revazut-o pe Simina, cuvintele lui au fost dureroase

Numarul de imbolnaviri creste dramatic in Romania! Inca un judet a intrat in scenariul rosu


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies