Descoperirea care schimba tot: ce sa faci ca sa te feresti de coronavirus

,

Profesorul Zhen Yan de la Universitatea din Virginia (SUA) a prezentat rezultatele unui studiu care poate contribui enorm la câştigarea luptei cu pandemia.


In articol:

Un studiu realizat de profesorul Zhen Yan privind motivele pentru care unii trec peste COVID-19, fie fără simptome, fie cu forme uşoare ale bolii, în timp ce alţii ajung la spital sau chiar la Terapie Intensivă, a scos la iveală o descoperire

foarte importantă, relateaza adevarul.ro.

Concret, Zhen Yan a aflat că un antioxidant numit „Extracellular superoxide dismutase“ (EcSOD) joacă un rol crucial în combaterea COVID-ului!

Acest antioxidant se eliberează în corp, în mod natural, în timpul exerciţiilor fizice. Mai întâi, în muşchi, iar apoi, în urma circulaţiei sângelui, se „lipeşte“ de organele noastre vitale. Când un individ se angrenează în exerciţii fizice, în corp se eliberează cantităţi mai mari de EcSOD.

Profesorul Zhen Yan a explicat cum acest antioxidant ne ajută în lupta cu COVID-19.

Pe scurt, el previne sau reduce drastic riscul apariţiei sindromului ARDS, care afectează grav sistemul respirator, şi care se numără printre consecinţele grave ale bolii COVID-19. Sindromul ARDS a fost identificat ca fiind una dintre principalele cauze ale decesului printre bolnavii de COVID-19.

Citeste si: Valul doi de coronavirus in China: virusul se comporta diferit in noile focare. Ce au observat specialistii

Citeste si: Canabisul combate coronavirusul! "Orice posibilitate de tratare trebuie luata in considerare", spun cercetatorii

Ceea

ce nu e tocmai surprinzător, fiindcă oamenii de ştiinţă aveau deja date, chiar înainte de pandemie, potrivit cărora 45 la sută dintre cei cu sindromul ARDS mureau. Acum, odată cu apariţia coronavirusului, aceste date au fost actualizate. Iată ce ne spun ele:

*Între 20 şi 42 la sută dintre cei infectaţi cu noul coronavirus vor dezvolta apoi sindromul ARDS.

*Între 67 şi 85 la sută dintre cei care iau, mai întâi, noul coronavirus, iar apoi dezvoltă şi sindromul ARDS vor ajunge internaţi la Terapie Intensivă.

Ce ar fi de reţinut, pe scurt, după toate aceste date ştiinţifice? Exerciţiile fizice favorizează producerea acelui antioxidant-minune, EcSOD, care, la rândul său, reduce riscul apariţiei sindromului ARDS.

Şi chiar şi o singură şedinţă de antrenament fizic poate îmbunătăţi eliberarea EcSOD în corp! Iar cu cât un individ are o masă musculară mai dezvoltată, ceea ce se obţine prin antrenamente regulate cu greutăţi, nivelul antioxidantului EcSOD existent în corp creşte.

Citeste si: Ai trecut pe langa cineva infectat cu coronavirus? Cum afli daca au fost expus

Citeste si: În ce condiții masca de protecție poate face mai mult rău decât bine? Răspunsul oferit de Alexandru Rafila

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Livian a detonat bomba: "Eu si Ella ne-am sarutat, ne placem foarte mult"

Moment istoric - Papa Francisc, întâlnire cu marele ayatollah al musulmanilor șiiți

Demisie de răsunet în Guvern! Premierul Florin Cîțu a încercat să acopere rușinea

Ce meserie are Mariana, fosta concurentă de la "Puterea Dragostei"? Uite ce facultate a absolvit

Kanal D, primul loc in audiente cu serialul turcesc, in Prime Time

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies